elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ATROPELLAMENT ALBORAIA

Un conductor que ha donat positiu en drogues atropella a un home en cadira de rodes a Alboraia

Un conductor que ha donat positiu en drogues atropella a un home en cadira de rodes a Alboraia
  • El succés ha tingut lloc en l'avinguda Ausiàs March

La Policia Local d'Alboraia ha informat d'un atropellament en la localitat. El succés ha ocorregut en l'avinguda Ausiàs March quan un conductor ha atropellat a un home que creuava un pas de zebra en cadira de rodes.

Pel que sembla, segons la informació de la Policia Local, el vianant presenta ferides de consideració.

Pel que respecta al conductor, ha donat positiu en drogues, concretament THC-cànnabis.

És delicte conduir sota els efectes de les drogues?

L'article 379. 2 del Codi Penal estableix que "amb les mateixes penes serà castigat el que conduïra un vehicle de motor o ciclomotor sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicotròpiques o de begudes alcohòliques. En tot cas serà condemnat amb aquestes penes el que conduïra amb una taxa d'alcohol en aire espirat superior a 0,60 mil·ligrams per litre o amb una taxa d'alcohol en sang superior a 1,2 grams per litre".

Per tant, és considerat un delicte conduir un vehicle de motor o ciclomotor sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicotròpiques o de begudes alcohòliques.

El càstig pot ser una pena de presó de tres a sis mesos o amb la de multa de sis a dotze mesos o amb la de treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies, i, en qualsevol cas, amb la de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per temps superior a un i fins a quatre anys.

[ESTEM TREBALLANT PER A AMPLIAR LA INFORMACIÓ]

Pujar