elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les obres del nou institut públic en La Patacona

Comencen les obres del nou institut públic en La Patacona
  • L'alcalde d'Alboraia ha visitat aquest matí l'inici de les obres

MÉS FOTOS
Comencen les obres del nou institut públic en La Patacona - (foto 2)

Els treballs per a iniciar la construcció del nou institut públic de La Patacona (Alboraia) ja han començat, després de resoldre les incidències a causa de la renúncia de l'anterior empresa constructora.

Miguel Chavarría, alcalde d'Alboraia, ha visitat l'inici d'obra junt a la segona tinenta d'alcalde Conxa Villena, la regidora d'Urbanisme Ana Bru, i l'arquitecta municipal.

Les obres s'executaran en un termini màxim de 18 mesos, i tenen un pressupost d'11.004.664,80 euros, xifra de la qual es fa càrrec el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana després de l'acord aconseguit per l'alcalde, Miguel Chavarría, i el Ple de la Corporació amb la Conselleria d'Educació la passada legislatura.

"Estem molt contents d'haver començat ja les obres, després d'haver hagut de resoldre les dificultats sorgides per la situació en la qual ens va deixar l'anterior empresa adjudicatària del projecte. Podem afirmar que el nou institut, que ha sigut un dels nostres principals objectius, per fi serà una realitat", ha assenyalat l'alcalde en la seua visita a les obres.

El nou institut acollirà les classes de Secundària Obligatòria i Batxillerat

El nou institut serà un edifici de planta baixa i dues altures que comptarà amb 20 unitats d'ESO, 4 de Batxillerat, cafeteria i gimnàs. Es construirà sobre una parcel·la dotacional municipal de 9.983 metres quadrats. Serà un centre de baix consum energètic i adaptat a les exigències de sostenibilitat actuals, que comptarà amb un ampli pati central amb pistes esportives i zones de jocs amb arbres d'ombra.

L'actual IES La Patacona passarà a oferir un major catàleg de titulacions de Formació Professional, sol·licitant a la Conselleria una renovació de les instal·lacions, mentre que el nou institut acollirà l'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

Les obres ja han començat a càrrec de l'empresa Llop Proyectos Integrales SL

El concurs de creditors de l'empresa adjudicatària va retardar l'inici d'obres i va provocar la cessió del contracte a la constructora valenciana Llop Proyectos Integrales SL, especialitzada en obra pública, que va assumir l'execució d'aquest. L'Ajuntament d'Alboraia també va haver de modificar el projecte derivat del canvi de codi estructural europeu de la mescla del formigó. Després de resoldre la situació, els treballs preparatoris ja estan en marxa i la maquinària ha començat a treballar en el solar situat en La Patacona.

Pujar