elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca Municipal d’Alboraia acull la presentació de l’últim llibre de Joan Dolç “En el fons, la terra. L’horta en la memòria”

La Biblioteca Municipal d’Alboraia acull la presentació de l’últim llibre de Joan Dolç “En el fons, la terra. L’horta en la memòria”
  • L’acte ha sigut coorganitzat per la regidoria de Cultura i l'ONG Menuts del Món

La Biblioteca Municipal ha acollit la presentació de l’últim llibre de Joan Dolç “En el fons, la terra. L’horta en la memòria”, publicat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. L’acte ha sigut coorganitzat per la Biblioteca i l’ONG Menuts del Món. A més de Joan Dolç, han intervingut Esther Roig (periodista alboraiera i presidenta de l’ONG Menuts del Món) i la regidora de Cultura d’Alboraia, Conxa Villena. Villena ha destacat la importància de què les associacions locals com Menuts del Món organitzen actes en col·laboració amb l’Ajuntament.

Joan Dolç va estar acompanyat en la presentació per un nombrós públic. En el seu últim llibre, Dolç parla dels seus records d’infantesa de l’Horta d’Alboraia. Encara que a una edat temprana es va anar a estudiar fora. per a ell sempre l’horta ha sigut un referent. En el llibre també retracta la paulatina degradació del paisatge de camp i com la gent deixa de dedicar-se a la professió de llauradors i llauradores. Com els i les alboraieres van deixant la producció agrícola per la mancança de rendibilitat i per les obligacions que representa. Com la gent del poble té com aspiració que els seus fills i filles tinguen altra professió.

Joan Dolç va nàixer el 1956 a Alboraia. Professionalment ha treballat en el món de la fotografia, el disseny i la comunicació. Ha destacat en la producció i direcció de documentals per al cine, la televisió i els circuits culturals. Ha compaginat la seua tasca professional amb la publicació de una quantiosa producció literària.

Pujar