elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia, reflex en el Dia de la Independència d'Ucraïna de l'Europa unida que reclama la pau

Alboraia, reflex en el Dia de la Independència d'Ucraïna de l'Europa unida que reclama la pau
  • El municipi valencià, punt clau d'agermanament: va iniciar la xarxa 'Alboraia Solidària' amb Juntos per la Vida per a material sanitari i energètic i ha acollit famílies refugiades

MÉS FOTOS
Alboraia, reflex en el Dia de la Independència d'Ucraïna de l'Europa unida que reclama la pau - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alboraia s'ha sumat a la convocatòria de celebració del Dia de la Independència d'Ucraïna que s'ha dut a terme a Europa aquest 24 d'agost, dia que marca els 22 anys de l'autodeterminació del país enfront de l'URSS. L'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; membres de la Corporació Municipal, personal del Consistori i veïns i veïnes de diferents nacionalitats s'han concentrat enfront de les portes de l'administració pública per a reclamar a Rússia la pau.

Chavarría ha situat a les persones assistents explicant la col·locació de les banderes d'Ucraïna i Irpín, saludades per les d'Europa, Espanya i Comunitat Valenciana "com a símbol d'unió i en senyal de suport ferm i indestructible a la independència d'aquest país". En aquest sentit, la població ucraïnesa a Alboraia ha crescut en l'últim any i mig, reflex del "dur treball que hem realitzat a nivell internacional i local".

I és que Alboraia ha participat molt activament en l'ajuda europea a Ucraïna: a l'inici del conflicte, el Consistori va posar en marxa la inicativa 'Alboraia Solidària', una col·laboració de Serveis Socials amb diferents associacions i ONGs per a l'enviament de material sanitari, mentre que en paral·lel acollia a persones refugiades, ajudava aquestes famílies a integrar-se i diversos clubs i associacions "al fet que oblidaren l'horror durant un temps amb esport i diversió, especialment xiquets i xiquetes". Altres accions han sigut l'enviament de 3 generadors d'energia a Irpín, la labor de l'ONG Tira Avant i la carrera 7K Port Saplaya destinada a la recaptació de fons per a la causa.

Unió especial amb Ucraïna

La invasió d'Ucraïna té una major incidència a Alboraia, no sols per la quantitat de famílies refugiades que s'han acollit i per l'ajuda humanitària enviada, sinó també pel seu agermanament amb la ciutat de Irpín. A través de la fundació Junts per la Vida, el Consistori va iniciar els tràmits poc abans de la guerra, un tràmit que va ser paralitzat amb l'inici de l'ocupació russa i que finalment ha rebut recentment llum verda pel Ple Municipal.

L'agermanament reflecteix una connexió especial amb Irpín, un intercanvi cultural i social que se suma al que ja té Alboraia amb altres municipis a escala internacional i que entra en línia amb la política d'unió en la qual treballa l'Ajuntament "perquè només amb una Europa unida podem superar totes les crisis que vengen", sentència Chavarría.

Pujar