elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia presenta al seu equip de socorrisme i salvament marítim: més personal per a més equipaments

Alboraia presenta al seu equip de socorrisme i salvament marítim: més personal per a més equipaments
  • La plantilla anual creix en 2023 per a cobrir també la seguretat de la nova piscina municipal d'estiu del nucli tradicional i la resta d'infraestructures aquàtiques

25 socorristes, 4 patrons d'embarcació i un coordinador formen el Servei de Socorrisme i Salvament Marítim de la temporada de bany d'aquest any d'Alboraia. El nou equip suposa un increment de personal respecte a anteriors anys, ja que també cobreixen les piscines municipals, inclosos l'acabada d'estrenar del nucli tradicional.

Les persones seleccionades, que ja s'han incorporat als equipaments de bany del municipi han sigut rebudes per l'alcalde, Miguel Chavarría, qui els ha donat la benvinguda i ha destacat la importància de la seua labor dins del sector de la seguretat i del turisme de la localitat. L'equip ha hagut de superar les proves de carrera, natació, pràctica de RCP per a socorristes i pràctiques d'embarcació per al lloc de patró.

La trobada també ha servit de formació en matèria turística, detallant elements com el nou pla turístic com a eina de treball tant per al personal del Servei de Socorrisme i Salvament Marítim com per a informadors de les oficines Tourist Info. I és que l'Ajuntament també ha contractat dos informadors i una coordinadora, que se sumen a les 10 persones del Taller d'Ocupació que, des de desembre, porten formant-se en el Consistori i posant en pràctica els coneixements sobre turisme.

La temporada de bany d'Alboraia està totalment activa des del passat 27 de maig. D'aquesta manera, els certificats de qualitat turística onegen en les postes sanitàries, les oficines Tourist Info estan obertes, la Policia Local patrulla amb els seus vehicles adaptats a l'arena, el servei de neteja entra en temporada alta de treball, els quiosquets ja estan instal·lats per a cobrir l'oferta d'hostaleria, oci i lavabos públics, els equipaments que garanteixen el gaudi de les platges a qualsevol banyista (zona d'ombra, passarel·les amples, bany adaptat) estan en marxa, entre altres mesures.

Pujar