elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia presenta el diagnòstic de Corresponsabilitat Familiar al seu veïnat

Alboraia presenta el diagnòstic de Corresponsabilitat Familiar al seu veïnat
  • El document, amb dades com una menor taxa de dependència respecte a la Comunitat Valenciana, complementarà el seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat Municipal

MÉS FOTOS
Alboraia presenta el diagnòstic de Corresponsabilitat Familiar al seu veïnat - (foto 2)

L'Ajuntament d'Alboraia ha presentat recentment el Diagnòstic de Corresponsabilitat Familiar en el qual ha estat treballant la regidoria d'Igualtat de Zeudy Estal en col·laboració amb l'associació Alia en Red. Ho ha fet dins del seu programa d'activitats del 8M, Dia Internacional de les Dones, en una trobada al qual també ha assistit la directora general de l'Institut Valencià, María Such Palomares

Zeudy Estal ha presentat al veïnat les principals accions dutes a terme en matèria de conciliació familiar durant l'últim any. Entre elles, el servei d'activitats extraescolars de cura de menors (tallers d'animació lectora, dibuix manga, robòtica, Escola de Pasqua, cura permanent durant horaris no lectius, etc.) pel qual s'han beneficiat 582 persones o el servei de cura durant el període estival (campus d'estiu per a adolescents, campus d'estiu en el CEIP Cervantes i l'Aulari de La Patacona), amb 247 persones beneficiades.

Fruit d'aquestes iniciatives també es troba el Diagnòstic de Corresponsabilitat Familiar, que recopila una gran quantitat de dades, com una taxa de dependència més baixa a Alboraia (48,1) que a la Comunitat Valenciana (53,8) o un índex d'envelliment menor (hi ha 97 persones majors de 64 anys per cada 100 menors de 16) que llança una perspectiva més positiva respecte a la resta del país.

Entre les seues xifres també inclou, per exemple, la quantitat d'homes i dones contractats per tipus de jornada, evidenciant qui es dedica més a les cures familiars. Per a la seua elaboració, s'ha utilitzat una completa metodologia que inclou entrevistes en profunditat, tallers de ràdio i de mapatge del cos social, campanyes de 'el davantal paritari', qüestionaris a associacions i famílies, etc.

El Pla d'Igualtat Municipal

Tot això ha llançat una sèrie de conclusions en matèria educativa, cultural, esportiva, urbanística, entre altres, un conjunt de dades i resultats que serviran per a dur a terme noves propostes i activitats del Pla Corresponsables i per al seguiment i avaluació del Pla d'Igualtat Municipal.

El Diagnòstic de Corresponsabilitat Familiar és finançat pel Pla Corresponsables, política pública de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat. L'objectiu és fomentar el camí cap a les cures com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes.

Pujar