elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia posa en marxa el Pla Estratègic de Serveis Socials per a potenciar la gestió i els recursos disponibles

Alboraia posa en marxa el Pla Estratègic de Serveis Socials per a potenciar la gestió i els recursos disponibles
  • El document, vigent fins a 2027, implementarà un nou model del sistema amb una sèrie de beneficis amb la millora màxima de l'atenció a les persones com a eix central

 

L'Ajuntament d'Alboraia ha aprovat el Pla Estratègic de Serveis Socials 2023 – 2027 en l'última sessió ordinària del Ple Municipal. El document, que guiarà a mitjà termini el desenvolupament de la gestió que presta la regidoria de Serveis Socials de Susana Cazorla, ha sigut elaborat pel mateix equip del departament i serà presentat en el Consell d'Inclusió i Drets Socials a tots els agents socials que formen part de mateix.

El Pla Estratègic busca consolidar el sistema públic de serveis socials en el municipi i avançar cap a la seua universalització en l'horitzó 2030. El document pretén reorganitzar els serveis prestats als veïns i veïnes per a augmentar el seu impacte i fomentar l'eficiència dels recursos, basant-se en els valors i principis filosòfics, d'intervenció, organització i metodologia que guia l'acció de l'equip professional que forma el departament.

Un dels objectius principals també passa per la implementació d'un nou model del sistema de serveis socials amb la finalitat d'assegurar una intervenció social integral centrada en la persona, enfortir la participació comunitària, innovar a través de l'ús de tecnologies de la informació i comunicació i elaborar, millorar i implementar procediments centrats en l'atenció a les persones.

Un altre dels objectius és el de fomentar la qualitat i la consolidació del departament. D'aquesta manera, el Pla Estratègic de Serveis Socials també s'enfoca a establir estratègies de qualitat en la gestió, consolidar la plantilla i fomentar la formació de l'equip de professionals del departament. Aquests objectius busquen millorar la qualitat i eficàcia del servei prestat.

Susana Cazorla, regidora de Serveis Socials, avança que l'aprovació del Pla "suposa un pas enorme per a continuar potenciant i millorant la qualitat dels serveis socials municipals, un treball que és un dels pilars fonamentals d'aquest Ajuntament en matèria de protecció social". El document pot consultar-se en la web oficial alboraya.es.

Pujar