elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia impulsa a joves en la presa de decisions públiques amb el seu I Pla de Joventut

Alboraia impulsa a joves en la presa de decisions públiques amb el seu I Pla de Joventut
  • El document, guia per als pròxims 4 anys, impacta en els 5.600 joves d'Alboraia, el 20,94% de la població, recollint les seues necessitats i propostes

Alboraia ja ha posat en marxa el seu I Pla de Joventut, un projecte a gran escala que té per objectiu impulsar a les persones joves en la presa de decisions públiques. El document, fruit de més de 4 anys de treball en col·laboració amb el personal tècnic i les persones joves, pretén orientar les polítiques públiques a cobrir també les seues necessitats i propostes, impactant en un total de 5.600 persones, el 20,94% de la població.

El I Pla de Joventut es basa en 5 eixos: Salut i benestar emocional; servei d'informació juvenil i participació; oci, educació, cultura i temps lliure; emancipació i transició a la vida adulta; municipi i societat.

El projecte ha sigut elaborat seguint les directrius de l'Estratègia Valenciana de Joventut i de l'Institut Valencià de la Joventut. Per a això, l'Ajuntament ha conegut els seus interessos i preocupacions a través de més de mil enquestes. Una vegada detectades, dues sessions del Fòrum Jove van treballar sobre elles per a escoltar les propostes directament de la joventut. Aquest intercanvi d'idees va servir per a crear una programació amb totes les iniciatives, que s'aniran activant durant aquests 4 anys. El Consell Sectorial de Joventut i els Fòrums Joves es faran càrrec de seguir i avaluar les iniciatives.

Algunes idees ja activades

"La joventut és el futur d'Alboraia i no té cap sentit que no se senten reconeguts i reconegudes en una institució pública en la qual hem de participar activament i amb la qual hem de desenvolupar projectes que els afecten", explica l'alcalde, Miguel Chavarría. "En els últims anys hem potenciat a nivells mai vistos a aquest sector de la població a través de l'Espai Jove i amb iniciatives com el Fòrum Jove, però no ens detindrem ací i construirem una Alboraia que siga també seua", conclou.

I és que algunes de les propostes llançades a través del Fòrum Jove ja han sigut implementades: per exemple, la millora de la il·luminació de la zona de la pinadeta, a l'entrada del municipi en Avinguda de l'Orxata, preus assequibles per a la nova piscina d'estiu i la instal·lació d'espais de cal·listènia.

Pujar