19 de gener de 2021 19/1/21

Alboraia eleva a moció institucional el seu malestar per la inacció de València davant la justa reclamació de recuperar el seu poliesportiu

Alboraia eleva a moció institucional el seu malestar per la inacció de València davant la justa reclamació de recuperar el seu poliesportiu - (foto 1)
  • El Ple va aprovar una moció institucional que insta l'Ajuntament de València a la segregació del seu terme de la parcel·la on se situa el poliesportiu municipal d'Alboraia

MÉS FOTOS
Alboraia eleva a moció institucional el seu malestar per la inacció de València davant la justa reclamació de recuperar el seu poliesportiu - (foto 2)
Alboraia eleva a moció institucional el seu malestar per la inacció de València davant la justa reclamació de recuperar el seu poliesportiu - (foto 3)

Des que València va declarar com a zona urbana aquesta parcel·la, sense haver urbanitzat ni dotat a la zona de cap servei, Alboraia ha pagat ja més de 300.000 euros a València en concepte d'IBI pel seu propi poliesportiu municipal.

"València no gasta, ni ha gastat mai, ni un euro a la urbanització o la dotació de serveis o subministraments a aquesta parcel·la, que en la pràctica està inserida en la trama urbana d'Alboraia", comenta l'alcalde, Miguel Chavarría.

L'any 1991, l'Ajuntament d'Alboraia va instar l'Ajuntament de València a la instrucció de l'expedient de mutu acord. Després de complir tots els tràmits aquest acord va quedar sense efecte per l'incompliment d'un tràmit de l'ajuntament de València que li va exigir la Generalitat.

El maig del 2019 es van dur a terme de nou els tràmits per iniciativa de l'actual alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría. Es van realitzar diverses entrevistes tant amb l'alcalde de València, Joan Ribó com amb la resta de responsables polítics i tècnics, per a impulsar la finalització dels tràmits i aconseguir la segregació.

Fins ara València continua cobrant l'IBI a Alboraia, que ha de pagar més de 50.000 euros anuals a València pel seu propi poliesportiu, situat en el seu mateix nucli urbà, i dotat de serveis i subministraments d'Alboraia. "Inexplicablement, València segueix sense actuar per a depurar aquesta anomalia entre institucions", conclou el primer edil, Miguel Chavarría.

Pujar