elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia celebra la festa del Crist de la Providència

Alboraia celebra la festa del Crist de la Providència
  • El municipi de l'Horta Nord celebra a l'agost la festa del Crist de la Providència, una festivitat amb molta tradició en la localitat

MÉS FOTOS
Alboraia celebra la festa del Crist de la Providència - (foto 2)
Alboraia celebra la festa del Crist de la Providència - (foto 3)

Enguany els festers que han protagonitzat la celebració són els nascuts en 1972 i els clavaris que celebraven el seu 50 aniversari (1969-2019). Tots ells van formar un programa d'esdeveniments que es va iniciar a la fi de juny durant les festes municipals i va continuar el 3 d'agost amb un gran sopar obert per al municipi que va tenir el seu major colofó amb la 'Nit d'Albaes'.

El dia gran de la festa va ser el 6 d'agost. Al llarg del dia els clavaris van participar en els actes previs on la pólvora de la 'despertà' avisava de la jornada festiva que continuava amb la cercavila seguida de la tradicional missa.

A la vesprada la murta va vestir els carrers del municipi per a donar pas a la processó acompanyada per la música de tabal i dolçaina i de la banda de la Societat Musical d'Alboraia. La festa va finalitzar en la plaça de la Constitució on els assistents van poder gaudir d'un espectacle micro piromusical amb artificis sense residus en la porta de la parròquia.

Pujar