elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia celebra el 676 aniversari del "Miracle dels Peixets"

Alboraia celebra el 676 aniversari del "Miracle dels Peixets"
  • Enguany s'ha estrenat la reposició de la font històrica que se situa al costat de l'ermita

MÉS FOTOS
Alboraia celebra el 676 aniversari del "Miracle dels Peixets" - (foto 2)

Alboraia ha celebrat el 676 aniversari del 'Miracle dels Peixets' a l'entorn de l'ermita homònima, situada a la vora de la mar, en el marge dret del barranc del Carraixet.

L'Ajuntament d'Alboraia, l'Església Parroquial Assumpció de la Nostra Senyora, i els clavaris de Peixets, han organitzat un any més una jornada plena de tradició, música, gastronomia i oci familiar. Autoritats polítiques i eclesiàstiques han acompanyat als veïns i veïnes en aquest dia tan important per al poble d'Alboraia. Després de la tradicional missa en l'Ermita dels Peixets, les persones assistents que s'havien inscrit han fet paelles, per a les quals el consistori ha facilitat els ingredients, llenya, cadires i taules.

Enguany s'ha pogut gaudir del projecte de reposició de la font dels Peixets, una històrica infraestructura que en 1959 se situava al costat de l'Ermita dels Peixets.  Aquesta obra s'ha reposat gràcies a la col·laboració de Conxa Monrabal i Manoli Sanjuán, que han ajudat a l'Arxiu Municipal en la documentació per al projecte. L'obra se suma a altres incorporacions en el patrimoni urbanístic i cultural del municipi, com l'escultura de la Ruta del Greal que es va inaugurar l'any passat i que representa l'escena de la llegenda.

Pujar