elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia diu basta a la violència de gènere amb una concentració contra el crim masclista de Raquel Lorente a Alzira

Alboraia diu basta a la violència de gènere amb una concentració contra el crim masclista de Raquel Lorente a Alzira
  • El Consistori, que es compromet a reforçar les polítiques públiques feministes, condemna tota violència exercida contra les dones en un mes d'agost que ha deixat 8 assassinats

L'Ajuntament d'Alboraia ha convocat a la Corporació Municipal, a tot el seu personal i a veïns i veïnes de la localitat enfront de l'edifici del Consistori per a sumar-se a la condemna de l'assassinat masclista de Raquel Lorente. La víctima de 58 anys i amb un fill i una filla majors d'edat, va ser assassinada el 30 d'agost a Alzira a les mans de la seua parella, en tràmits de separació, hores després de mantindre-la retinguda.

L'alcalde en funcions i regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastián Torres, i la segona tinenta d'alcaldia, Conxa Villena, han titllat de "alarmants i intolerables" la xifra que deixa l'assassinat masclista, anunciant un compromís "per a reforçar el desenvolupament de polítiques públiques feministes que previnguen les conductes masclistes i que atenguen de manera integral a les dones que pateixen violència de gènere".

En aquesta línia, han recordat que totes elles "no estan soles, que compteu amb tot el suport i la protecció d'aquest consistori". L'Ajuntament d'Alboraia disposa en la seua pàgina web d'un apartat amb tots els recursos disponibles per a qualsevol persona que patisca o conega a algú en aquesta situació, així com desenvolupa labors de conscienciació i protecció amb la Policia Local i la regidoria d'Igualtat.

El cas deixa ja 40 dones assassinades en 2023, 8 d'elles només el mes d'agost, i la xifra ascendeix ja a 1.224 des de 2003, any en què va començar a registrar-se oficialment.

Pujar