elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alboraia aprofundirà la inserció sociolaboral amb enfocament de vida saludable amb el projecte 'Vives Emplea'

Alboraia aprofundirà la inserció sociolaboral amb enfocament de vida saludable amb el projecte 'Vives Emplea'
  • L'Ajuntament i l'ONG Acción Contra el Hambre han signat un acord de col·laboració per a 3 mesos, començant les sessions el 21 de març

L'Ajuntament d'Alboraia posarà en marxa pròximament el projecte 'Vives Emplea' per a la inserció sociolaboral amb enfocament de vida saludable. Ho farà després d'haver signat un conveni de col·laboració amb l'ONG Acción Contra el Hambre, cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE), la Caixa i la Generalitat Valenciana, en una trobada amb l'alcalde, Miguel Chavarría, la regidora de Serveis Socials, Susana Cazorla, i representants de l'ONG

En aquest sentit, Susana Cazorla explica que l'acord suposa un nou pas en la línia de treball de Serveis Socials, "un dels pilars fonamentals d'aquest Ajuntament en matèria de protecció social". Per això, explica la regidora, "estem reforçant la promoció de la inclusió sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social a través d'aquest projecte".

'Vives Emplea' és un programa destinat a persones d'entre 18 i 65 anys en situació de desocupació i vulnerabilitat social l'objectiu principal de la qual és l'accés a l'ocupació a través de l'enfortiment de les seues competències professionals i acompanyament en el procés de cerca d'ocupació que integra de manera transversal un estil de vida saludable.

Activitats per a la salut física i mental

El projecte se centra en el desenvolupament personal i professional per a la millora de competències i capacitats en l'accés al mercat laboral a través d'una metodologia integral formada per sessions grupals, sessions de suport individual, formació, intermediació laboral i creació de sinergies laborals. A més, a través dels itineraris s'ofereixen diferents activitats saludables desenvolupant l'autocura, autoestima, gestió de l'estrés i ansietat, realització d'exercici físic, alimentació equilibrada i prevenció de malalties.

Les fases dels itineraris es desenvolupen de manera progressiva i tenen com a objectiu final dissenyar solucions creatives a les situacions de desocupació que es viuen en els contextos en risc d'exclusió. Aquestes solucions sorgeixen del treball en equip i de les sinergies creades, on les persones es converteixen en protagonistes del seu propi canvi. Les sessions es realitzaran dimarts, dimecres i dijous de 10.00h a 13.30h, començant el pròxim 21 de març i amb una duració de 3 mesos.

Pujar