elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

10 activitats visibilitzen la discriminació de la dona en la campanya del 8M d'Alboraia

10 activitats visibilitzen la discriminació de la dona en la campanya del 8M d'Alboraia
  • Amb el lema 'Visibles', la iniciativa incideix en els obstacles que es troben les dones en àmbits de la seua vida com el laboral

MÉS FOTOS
10 activitats visibilitzen la discriminació de la dona en la campanya del 8M d'Alboraia - (foto 2)

Visibilitzar a les dones, especialment a les dones d'Alboraia i posar de manifest la discriminació que existeix en els diferents àmbits locals és la proposta que enguany està duent a terme l'Ajuntament d'Alboraia per a la seua campanya del 8M, Dia Internacional de la Dona. Aquest focus es vertebra en un conjunt de 10 activitats que formen la programació que ha preparat la regidoria d'Igualtat de Zeudy Estal amb la finalitat de fer arribar a veïns i veïnes el missatge.

La programació es presentarà durant el cap de setmana a la Casa de la Cultura 'José Peris Aragó', amb una jornada familiar en la qual es donarà a conéixer a pioneres de la física nuclear i de partícules a través d'activitats lúdiques i en la qual es trobarà la presentació del 'Projecte Meitner: recordant a Lise Meitner' de l'Institut de Física Corpuscular (CSIC/UV). "És important que la ciutadania conega que al llarg de la història hi ha hagut dones molt brillants, que la dona és també una peça clau en el progrés social", explica Zeudy Estal, qui destaca que és per aquest motiu "pel qual hem volgut enfocar la campanya d'Alboraia del Dia de la Dona a visibilitzar-les i visibilitzar els obstacles i discriminació que, com a dones, ens trobem en diferents aspectes de la vida".

La regidoria d'Igualtat també presentarà el diagnòstic de les necessitats de conciliació de les famílies d'Alboraia en el qual ha estat treballant el departament durant 2022, presentació que comptarà amb un servei de cura familiar per a les persones assistents. Serà el dimarts, 28 de febrer, d'11.30 a 13.30 hores.

Ja al març, Educació i Cultura inicien la setmana amb tallers de sensibilització per l'Escola de Persones Adultes el dimarts, 1; l'exposició fotogràfica 'Àfrica és Dona-afrorismos' de Laia Ripoll a la Casa de la Cultura 'José Peris Aragó' el dijous, 2, a les 19.00 hores; i l'espectacle 'Dones i màgia. Una lluita per la igualtat', a càrrec de la maga Miranda de Piques per a l'alumnat de sisé de primària, el dia 3 a les 10.00h a l'Auditori Municipal, així com l'obra de teatre 'Projecte Meitner' de Crit Teatre el 3 i 4 de març a les 20.00h en el Teatre l'Agrícola.

La Biblioteca Pública Municipal analitzarà i ampliarà amb l'associació Dones d'Alboraia la presència de biografies de dones amb la finalitat de corregir la seua subrepresentació en la Viquipèdia durant el matí del 4 de març. En el centre El Portalet es realitzarà un taller d'apoderament i expressió per a dones el dia 6 a la vesprada.

El gran focus de la campanya 'Visibles' el posarà el repartiment de material d'informació i sensibilització en el Mercat Municipal durant el matí del dimarts, 7 de març, i la taula redona 'Dones i Esport. Dones invisibles' en la Ciutat de l'Esport a les 18.00h del mateix dia. La regidora Zeudy Estal llegirà el Manifest Institucional el dia 8, enfront de la porta de l'Ajuntament, després d'una concentració que visibilitze encara més la campanya. Finalment, la Biblioteca Pública Municipal acollirà la xarrada col·loqui 'La dona en les mil i una nits' i la presentació del llibre 'La mecanògrafa de Virgínia Woolf' a partir de les 18.30 hores.

Pujar