Castellano
INCENDI ALBAL

Màxima mobilització per a actuar en l'incendi d'una fàbrica d'Albal amb productes tòxics

Màxima mobilització per a actuar en l'incendi d'una fàbrica d'Albal amb productes tòxics
  • Iberdrola ha tallat el subministrament elèctric i els cotxes pròxims s'han evacuat amb grua per a evitar mals majors

A les 6.15 hores, el Centre de Coordinació d'Emergències 112CV ha rebut l'avís d'un incendi industrial en l'empresa Aurea Bath, situada en el polígon UE-14, que fabrica plats de dutxa a Albal.

Fins al lloc s'han desplaçat sis dotacions de bombers del Consorci Provincial de València, una unitat del SAMU i Iberdrola per a tallar el subministrament elèctric i evitar que el foc s'estenguera a altres naus del polígon situat, enfront de la nova estació de tren d'Albal.

Així mateix, els cotxes pròxims al perímetre afectat han sigut desplaçats pel servei de grues per a evitar que foren afectats per les flames i complicaren més l'extinció de l'incendi.

Mitja hora després, els bombers ja havien controlat l'incendi que ha arrasat l'empresa.

Des del Consorci Provincial de Bombers han informat que la nau contenia gran quantitat de productes químics amb acetones, plàstics i pintures. El foc ha acabat afectant naus confrontants.

Una persona ha sigut atesa pels mitjans sanitaris per inhalació de fum.

La ràpida evacuació per part de la patrulla de policia local i dels tres treballadors que es trobaven en l'empresa ha evitat danys personals, excepte a un dels treballadors que, segons informació facilitada pel Consorci Provincial de Bombers, ha hagut de ser atés per inhalació de fums, però l'estat dels quals no revist gravetat.

El fum tòxic, derivat de l'ús de productes químics, com a acetona, resines, plàstics i pintures en l'elaboració dels citats plats de dutxa i bany, s'ha desplaçat en direcció a la marjal, per la qual cosa no ha sigut necessari alertar a la població a través d'un bàndol.

Fins al lloc dels fets s'han personat l'alcalde d'Albal, José Miguel Ferris, la vicealcaldessa, María José Hernández i el cap de la Policia Local d'Albal, Rafael Blasco, per a interessar-se pels afectats, conéixer de primera mà les causes del sinistre i oferir-li al responsable de l'empresa tot el suport per part del consistori.

En paraules de l'alcalde, José Miguel Ferris: “Per sort no hem hagut de lamentar danys personals i esperem que els materials es puguen arreglar com més prompte millor perquè l'empresa puga continuar funcionant amb normalitat. Agrair una vegada més als bombers, Guàrdia Civil, Policia Autonòmica i a la Policia Local, que una vegada més ha actuat amb rapidesa i amb la major diligència”.

Gràcies a la ràpida actuació dels bombers del Consorci i dels diferents efectius del dispositiu d'emergència, s'ha evitat que el foc s'expandira a naus confrontants i a les nou i mitja del matí l'incendi s'ha donat per controlat.

El foc s'ha donat per extingit a les 17.47 hores de la vesprada.

Pujar