Castellano

Albal inaugura la seua tradicional Fira de Sant Blai amb la presència de la Diputació

Albal inaugura la seua tradicional Fira de Sant Blai amb la presència de la Diputació
  MÉS FOTOS
  Albal inaugura la seua tradicional Fira de Sant Blai amb la presència de la Diputació - (foto 2)

  La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha assistit a la inauguració de la XVI Fira de Sant Blai d'Albal, centrada en el comerç i l'artesania, que durant aquests dies se celebra en la localitat de l'Horta Sud, amb motiu de les festes en honor al patró del municipi. En paraules de la diputada, "aquest tipus d'esdeveniments són el millor aparador dels nostres municipis i demostren la importància del comerç local en la nostra economia".

  La inauguració va tenir lloc aquest divendres a les 18:30 h en la plaça del Jardí i, a més de la diputada provincial, va comptar amb la presència de Francisco Mulero, secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, l'alcalde d'Albal, Ramón Marí i la resta de regidors de l'ajuntament.

  Enguany la fira consta de diverses zones. D'una banda, la zona comercial, amb els estands dels comerços i empreses participants, en l'avinguda Corts Valencianes i, per un altre, el mercat antic d'artesania al voltant del mercat municipal, que enguany aconseguirà al voltant del mig centenar d'expositors. La majoria dels expositors presents en la fira són comerços d'Albal, encara que també es donen cita empreses de localitats veïnes, així com la gran majoria d'associacions del municipi, que participen en la fira col·laborant amb activitats o actuacions musicals.

  Programació de la Fira de Sant

  Blai L'Ajuntament ha programat diferents activitats tradicionals valencianes que dinamitzaran els carrers d'Albal fins al diumenge. Durant la jornada d'avui dissabte, que coincideix amb el dia gran de Sant Blas, se celebra la missa en honor al patró del municipi, posteriorment es dispararà una mascletà i després es durà a terme el tradicional porrat de Santa Ana.

  La nota dolça de la Fira la posa un any més la Pastisseria Garrido, amb l'elaboració d'un braç de gitano gegant de 19 metres, que s'exposa en la plaça del Jardí, amb la venda de porcions a 15 euros, els beneficis dels quals van a parar a la Junta Local Contra el Càncer d'Albal.

  Durant la jornada del divendres es va poder gaudir d'una exhibició de boixets i labors tradicionals en el Mercat Municipal, que es va dur a terme per l'Associació Cultural dels Boixeteres d'Albal i l'Associació Enfilant l'Agulla. Més tard, a les 22.30, es va projectar la pel·lícula 'Perfectos Desconocidos' en la Casa de la Cultura. El diumenge, la fira i el mercat medieval estaran oberts des de les 11.00h fins a les 14.00h i de les 17.00h a les 23.00h.

  A tots aquests esdeveniments se sumen els de la Setmana Cultural, on s'arreplegaran exposicions, cinema, teatre i exhibicions de ball, entre altres activitats, i el Cicle Esportiu, que completarà durant tot el mes de febrer les activitats festives, religioses i culturals amb nombroses trobades esportives.

  Pujar