elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VÍDEO | Vox, en el ple d'Alaquàs: "El marit deia puta i rabosa a la seua dona i amb el temps he comprés el per què"

VÍDEO | Vox, en el ple d'Alaquàs: "El marit deia puta i rabosa a la seua dona i amb el temps he comprés el per què"
  • Des del PSPV i Compromís demanen la dimissió del regidor per les declaracions abocades en el ple

Polèmiques declaracions les expressades pel regidor de Vox a Alaquàs, Jesús Taberner, durant el debat de la moció presentada per PSPV-PSOE i Compromís amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'erradicació de la Violència de Gènere.

Durant la seua intervenció, Taberner, va assegurar: "El marit deia puta i rabosa a la seua dona i amb el temps he comprés el per què", encara que també afegia "hi ha dones que són meravelloses".

Les crítiques per part dels partits de l'esquerra no s'han fet esperar. Des de l'agrupació socialista d'Alaquàs han manifestat la seua més absoluta condemna a les paraules abocades per l'edil de Vox i demanen la seua dimissió "el senyor Taberner no pot seguir ni un minut més en el seu càrrec". I afigen que "amb aquests fets es constata que entre el negacionismo i la justificació hi ha una línia molt fina i que tots dos tenen la mateixa base: el masclisme. I les paraules del Sr. Taberner són un clar exemple".

Per part seua, des de Compromís apunten que "el més greu de tot van ser les afirmacions" del regidor de Vox, "un partit pensa que en política “tot val”", per la qual cosa des de Compromís per Alaquàs "diem no, en política no tot es val. No es pot insultar les dones de manera tan directa i tan humiliant, no podem consentir que aquest tipus de comentaris estiguen permesos i es puguen fer amb total impunitat, no podem callar-nos davant aquestes agressions, perquè SÍ, això sí que són agressions verbals, agressions cap a les dones, agressions cap a les més de 1200 dones mortes a les mans d'homes; perquè aquestes afirmacions són la base de la violència de gènere, la base d'una societat
patriarcal que ha estat oprimint durant segles a les dones i que ara volen fer ressorgir els membres d'una altra “manada” denominada VOX. no podem i no volem consentir que això es permeta en un estat de dret, on les lleis que protegeixen les dones han sigut escrites a partir de la sang vessada per les dones assassinades, maltractades i silenciades durant mol de temps".

Pujar