elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tardor cultural a Alaquàs

Tardor cultural a Alaquàs
  • L’Ajuntament d’Alaquàs presenta la programació cultural per als mesos d’octubre i novembre amb activitats per a tots els públics al Castell d’Alaquàs.

Arriba la tardor i amb ella una nova oferta cultural per als caps de setmana d’octubre i novembre a Alaquàs. L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una programació molt variada per a tots els públics en la qual destaquen tot tipus d’actuacions musicals, poesia, dansa, teatre i ruta històrica.

La programació començarà demà 21 d’octubre a les 20 hores amb “Cançons a la vora de la mar”, un recorregut pel litoral mediterrani que dibuixa un mapa poètic de la nostra llengua a través dels versos de Miguel Peris, Joan Fuster, Rosa Leveroni i molts altres que, musicats per Enric Murillo, es fan cançons i que són interpretats al piano pel mateix compositor, al violoncel per Clara Dols i a les veus per Ina Martí i Aitana Ferrer. L’entrada serà lliure fins a completar aforament.

Els actes continuaran el diumenge 22 d’octubre a les 10:30 hores amb la Ruta Històrica Al-Aqüas al Castell d'Alaquàs a càrrec de Via Heraclia. Una cita organitzada per l’Ajuntament d'Alaquàs amb la col·laboració de SARC de la Diputació de València. Les places són limitades i es necessita entrada gratuïta amb invitació que es podrà aconseguir en línia a través de www.alaquas.org/entrades. A continuació, a les 12 hores, amb entrada lliure, tindrà lloc el teatre “El show de Lucky” en el qual les i els xiquets gaudiran d’un espectacle amb contes participatius, ball, cançons, malabars, globoflèxia, marionetes i màgia.

El diumenge 5 de novembre li arribarà el torn al grup l’Olivar que actuarà a les 12 hores al Castell d’Alaquàs i presentarà un programa de cants i balls relacionats amb la cultura i la dansa valenciana.

Dins dela programació, i com és habitual, l'Ajuntament d'Alaquàs i la Secció Valenciana de la Fundació Ernest Lluch, presentaran el Concert Anual a Memòria d'Ernest Lluch el dissabte 11 de novembre a les les 19:30 hores. Estarà protagonitzat per Mediterranean Guitar, que oferirà un concert de música i poesia de Federico García Lorca, un espectacle que reuneix veu narrada i veu cantada sota el fil conductor de la guitarra espanyola.

El dissabte 18 de novembre, les protagonistes seran Thíasos Coral, una formació que té per objectiu integrar i projectar la dona en espais culturals, creant grups de treball i reflexió artística. Actuaran a les 19:30 hores. Tancarà el cicle el diumenge 26 de novembre a les 12 hores l’Agrupació Musical de Majors Horta Sud , músics jubilats i pensionistes que han sigut professionals o aficionats i continuen desenvolupant les seues habilitats amb el seu instrument musical en companyia d’altres artistes.

Excepte per a la ruta històrica d’aquest diumenge per a la qual es necessita invitació en línia, l’entrada serà lliure fins a completar aforament per a la resta de concerts i espectacles.

Pujar