elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’

La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’
  • Un total de 78 treballs omplin aquesta mostra elaborada i coordinada per l’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica

MÉS FOTOS
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 2)
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 3)
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 4)
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 5)
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 6)
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 7)
La Sala La Nova del Castell d’Alaquàs acull l’exposició ‘Joguets en Ceràmica’ - (foto 8)

Una exposició plena d’art i creativitat que fa recordar la nostra infància. Així és ‘Joguets en Ceràmica’, la mostra que ocupa fins al 25 de maig la Sala La Nova del Castell d’Alaquàs i que ha sigut elaborada per l’Associació Nacional de Professionals de Ceràmica amb seu a Manises. L’acte d’inaguració va tindre lloc el passat divendres 12 d’abril amb una gran afluència de públic.

L’Alcade d’Alaquàs, Toni Saura, va destacar “el treball realitzat per l’entitat organitzadora com un referent en el seu sector i per posar en valor la ceràmica, un dels elements tradicionals de la cultura valenciana. Som ciutat acollidora i estem satisfets d’albergar aquest tipus d’exposicions i a disposició de tots els col·lectius que vulguen exposar la seua cultura”. La Regidora de Cultura, Marta Murciano, va destacar que “és una mostra que ens  transporta a la infància, al món de la fantasia i a la il·lusió de les xiquetes i els xiquets amb un material que ens representa als valencians i valencianes com és la ceràmica”. En les intervencions es va agrair també la presència de l’Alcalde de Manises, Javier Mansilla.

Per la seua part, la presidenta d’ANPEC, Carmen Marco Dasí, junt amb la vicepresidenta de l’entitat i comissària de l’exposició, Maribel Salas, va insistir en què “la ceràmica forma part de les nostres vides. La ceràmica i els joguets transcendeixen les barreres geogràfiques i socials i per això aquesta mostra és important, perquè a través de diferents tècniques i esmalts, els 45 artistes que exposen mostren la seua il·lusió i ens fan sentir i entusiasmar-nos”. 

A continuació es va oferir un teatre de guinyol sobre una obra representada en ceràmica que es pot contemplar a la mostra i que ha sigut elaborada per l’Escola d’Art del Campus de Sagunt.

Es tracta d’una exposició itinerant formada per 78 obres divertides i originals i molt diversa en formes i colors així com materials, tècniques, esmalts i coccions. La mostra ha recorregut la ruta del joguet i ha passat per poblacions com Ibi, Alcoi, Dénia, Paiporta i Manises. Ara, arriba a Alaquàs amb gran qualitat i més quantitat de treballs.

Pujar