elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rescaten a Alaquàs dos galls de baralla als quals els havien amputat la cresta i modificat les potes

Rescaten a Alaquàs dos galls de baralla als quals els havien amputat la cresta i modificat les potes
  • El titular dels fets ara s'enfronta a un procediment penal per les amputacions que patien els animals

MÉS FOTOS
Rescaten a Alaquàs dos galls de baralla als quals els havien amputat la cresta i modificat les potes - (foto 2)

La Unitat de Medi Ambient de la Policia Local d’Alaquàs ha rescatat recentment dos galls de baralla de l’interior d’un vehicle que tenien la cresta amputada i els espolons modificats mitjançant la tècnica de l’afilament específica per a predisposar els animals per a baralles de galls.

A causa del seu estat, els agents responsables de l’actuació van decomissar els animals i els van posar a disposició de la protectora Modepran amb l’objectiu de garantir la seua protecció i el seu benestar mental i físic. El titular dels fets s’enfronta ara a un procediment penal per les amputacions que patien els animals.

Es tracta d’una actuació realitzada en col·laboració amb la Regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Alaquàs, encarregada de vetlar pel benestar animal i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de tindre cura d’ells i respectar els seus drets.

La protectora Modepran s’encarrega del servei de custòdia, manteniment i protecció dels animals d’Alaquàs des del passat mes de febrer, arran del contracte signat per la Macomunitat de l’Horta Sud. La protectora presta el seu servei tots els dies de l’any i les 24 hores. Per tal d’obtindre més informació, les persones interessades poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alaquàs en horari de 9 a 14:30 hores a través del telèfon 667 20 18 43 o en el correu electrònic salutpublica@alaquas.org.

L’Ajuntament d’Alaquàs recorda que és una obligació ciudadana vetlar pel benestar animal i, per tal de comunicar una incidència en relació amb els animals de companyia d’Alaquàs fora d’aquest horari, es poden posar en contacte amb la Policia Local d’Alaquàs en el telèfon 96 151 00 00 o a través de l’APP ALERTCOPS.

Pujar