elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rescatats a Alaquàs dos galls de baralla que presentaven mutilacions

Rescatats a Alaquàs dos galls de baralla que presentaven mutilacions
  • La Policia Local va localitzar als animals en un control rutinari en el polígon industrial dels Mollons

La Unitat de Seguretat Ciutadana de la Policia Local d’Alaquàs va rescatar el passat diumenge 24 d’abril dos galls de baralla de l’interior d’un vehicle durant una intervenció rutinària al polígon industrials dels Mollons. Els dos galls presentaven diverses mutilacions i es trobaven en un estat de salut molt delicat i amb diverses ferides sagnants. Pressumiblement van ser rescatats després de ser utilitzats en baralles il·legals de galls i no amb caràcter previ.

Aquests animals, després de ser examinats per personal veterinari, es troben actualment fora de perill. L’Ajuntament d’Alaquàs els ha posat a disposició de la protectora Modepran, encarregada del servei de custòdia, manteniment i protecció dels animals d’Alaquàs, amb l’objectiu de garantir la seua protecció i el seu benestar mental i físic. El titular dels fets s’enfronta ara a un procediment penal per les amputacions que patien els animals.

Es tracta de la tercera intervenció d’aquesta mena d'animals duta a terme per la Policia Local d'Alaquàs en els últims anys i ha sigut realitzada en col·laboració amb la Regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Alaquàs, encarregada de vetlar pel benestar animal i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de tindre cura d’ells i respectar els seus drets.

L’Ajuntament d’Alaquàs recorda que és una obligació ciudadana vetlar pel benestar animal. Per tal de comunicar una incidència en relació amb els animals de companyia d’Alaquàs poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alaquàs en horari de 9 a 14:30 hores a través del telèfon 667 20 18 43 o en el correu electrònic salutpublica@alaquas.org o fora d’aquest horari, es poden contactar amb la Policia Local d’Alaquàs en el telèfon 96 151 00 00 o a través de l’APP ALERTCOPS.

Pujar