elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’exposició ‘Valencianes per la igualtat’ arriba a Alaquàs

L’exposició ‘Valencianes per la igualtat’ arriba a Alaquàs
  • Les figures estan ubicades a l'exterior del Castell d’Alaquàs i es podran contemplar fins a l’1 de febrer

MÉS FOTOS
L’exposició ‘Valencianes per la igualtat’ arriba a Alaquàs - (foto 2)
L’exposició ‘Valencianes per la igualtat’ arriba a Alaquàs - (foto 3)
L’exposició ‘Valencianes per la igualtat’ arriba a Alaquàs - (foto 4)

L’exposició “Valencianes per la igualtat” ja es pot contemplar a Alaquàs. Les sis figures estan ubicades a la porta d’accés principal del Castell d’Alaquàs i es podrà gaudir d’elles fins a l’1 de febrer. La inauguració va tindre lloc ahir dijous 19 de gener a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el Regidor de Falles, Alejandro Ramos, la Regidora d’Igualtat, Elena Álamo, la Regidora de Festes, Sandra Conde,  les Falleres Majors d’Alaquàs, Vera Martínez Silla i Carolina Sanchis Mengod, i representants de Caixa Popular.

El primer edil va destacar “el compromís de Caixa Popular amb aquesta iniciativa que uneix la tradició de les falles amb la igualtat amb una sensibilitat excel·lent i uns missatges encoratjadors que ens llancen un important missatge d’unió i força perquè és important que també des de les tradicions es continue avançant cap a  la igualtat”.

Es trata d’una iniciativa del projecte ‘Dona’ de Caixa Popular composada per sis figures de valencianes colorides que fan una alegoria a la indumentària tradicional i que contenen en els seus propis davantals missatges per la igualtat entre dones i homes i l’empoderament de la dona. Les escultures han sigut creades per les artistes falleres María José i Pilar Luna amb el material amb el qual es realitzen els monuments fallers. Tenen una alçada de dos metres i pesen entre 100 i 150 quilògrams.

Pujar