elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La fotografia pren el protagonisme a Alaquàs amb una nova edició del festival PhotoAlaquàs

La fotografia pren el protagonisme a Alaquàs amb una nova edició del festival PhotoAlaquàs
  • El Castell d'Alaquàs acull la inauguració d’aquest certamen organitzat per l'Associació Fotogràfica d'Alaquàs (AFA) i la col·laboració de l'Ajuntament d'Alaquàs amb la participació de professionals de la fotografia de reconegut prestigi

MÉS FOTOS
La fotografia pren el protagonisme a Alaquàs amb una nova edició del festival PhotoAlaquàs - (foto 2)
La fotografia pren el protagonisme a Alaquàs amb una nova edició del festival PhotoAlaquàs - (foto 3)
La fotografia pren el protagonisme a Alaquàs amb una nova edició del festival PhotoAlaquàs - (foto 4)
La fotografia pren el protagonisme a Alaquàs amb una nova edició del festival PhotoAlaquàs - (foto 5)

Artistes de fotografia de primer nivell han tornat a prendre el protagonisme a Alaquàs. L’Associació Fotogràfica d’Alaquàs (AFA), junt amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, ha organitzat una nova edició del Festival PhotoAlaquàs a través del qual el Castell d’Alaquàs ha tornat a ser l’espai d’acollida d’exposicions i ponències que giren entorn la fotografia i que es podran visitar fins al 23 de març.

L’acte d’inauguració del Festival va tindre lloc el passat divendres 16 de febrer a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el president d’AFALAQUÀS, Sera Hernández , el Director del Festival, Óscar Padi, representats del col·lectiu organitzador i gran part dels artistes. L’acte va comptar amb la projecció d’un vídeo promocional i una exposició multimèdia de fotografies de les i els socis acompanyada de la música composada per  a l’ocasió pels alumnes de la Unió Musical d’Alaquàs, Óscar Besó Santana i Samuel LLadosa Ventura.

En les intervencions, l’Alcade d’Alaquàs va felicitar l’associació pel treball realitzat i va destacar que “cada any avanceu un pas endavant i feu que la fotografia siga cada vegada més important. Aquest no és sols un festival de fotografia sinó una gran família que destaca la forma de treballar i d’acollir la gent. Heu aconseguit que Alaquàs siga una vegada més referència a nivell nacional”. A continuació es va realitzar un recorregut per cadascun dels espais amb els seus autors i autores.

Les exposicions són obra enguany de: Emilio Morenatti, David Salcedo, Jean Diuezaide, Rocío Bueno, Jesús Manuel García Flores, Ginebra Siddal, Bego Amaré, Yhabril i Valiente Verde. Totes elles són artistes de reconegut prestigi arran del seu treball han donat a conéixer al públic interessat la seua particular visió sobre la fotografia.

Durant aquest cap de setmana s’han realitzat ponències a càrrec d'Emilio Morenatti, David Salcedo, Rocío Bueno, Ginebra Siddal, Bego Amaré i Yhabril i les persones assitents han pogut gaudir d'un podcast en viu i una xerrada especial entre Ginebra Siddal i Ana Becerra. Va estar present la llibreria Railowsky que va comptar amb una àmplia selecció de fotollibres i novetats.

Les activitats continuaran el dissabte 24 de febreramb una xerrada i pràctica de Valiente Verd: "Valent retrat fas!" i el dissabte 2 de març tindrà lloc una masterclass a càrrec de Jesús García Flores i a continuació una taula rodona amb Jesús García Flores, Montse González i Jorge Císcar.

 

 

Pujar