elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguda a Alaquàs pel robatori de cablejat que ha deixat sense llum diversos carrers

Detinguda a Alaquàs pel robatori de cablejat que ha deixat sense llum diversos carrers
  • El robatori de cable elèctric ha afectat l'enllumenat públic

La Policia Local d’Alaquàs, després de diversos operatius policials, va detindre en la matinada del dilluns 20 de febrer a la presumpta autora d’un delicte continuat de furt en el cablejat elèctric utilitzat en l’enllumenat públic.

En les últimes setmanes s’han registrat diverses sostraccions en el cablejat de l’enllumenat públic que dóna servei a diferents zones del municipi, una acció que provoca diversos problemes al veïnat per la suspensió del servei, danys en la infraestructura eléctrica i que a més suposa un cost adicional per a l’Ajuntament d’Alaquàs. Les últimes sostraccions han suposat vora 10.000 euros per la substitució del cable a més de les hores de treball de les persones que s’encarreguen de la reposició.

Està comprovat que aquest material, composat principalment per cobre, és furtat per vendre’l posteriorment. Donades les averiguacions, les presumptes persones autores participaven en grups que es distribuïen en determinades zones allunyades de vivendes i en moltes ocasions lluny del casc urbà, amb preferència de zones poc transitades. Una vegada fets els preparatius, una persona furtava i altra persona alertava de la presència policial.

El Cos de Policia Nacional, que ha treballat activament en la resolució, està en aquests moments investigant el cas i ha procedit a la pràctica de més detencions associades al cas. El Codi Penal va ser modificat fa uns anys i ara es tipifica aquesta classe d’il·lícits com a furts agravats i les persones autores s’enfronten a penes de pressó de fins 3 anys.

L’Ajuntament d’Alaquàs recorda a la ciutadania la importància d’informar a la Policia Local davant de qualsevol sospita de possibles furts o manipulacions en la xarxa municipal.

Pujar