elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Alaquàs presenta la seua candidatura de la mà de Vicent Marzà i Àgueda Micó

Compromís per Alaquàs presenta la seua candidatura de la mà de Vicent Marzà i Àgueda Micó
  • Marta Murciano ha presentat la seua candidatura a l'alcaldia d'Alaquàs de la mà de Vicent Marzà i Àgueda Micó.

MÉS FOTOS
Compromís per Alaquàs presenta la seua candidatura de la mà de Vicent Marzà i Àgueda Micó - (foto 2)
Compromís per Alaquàs presenta la seua candidatura de la mà de Vicent Marzà i Àgueda Micó - (foto 3)
Compromís per Alaquàs presenta la seua candidatura de la mà de Vicent Marzà i Àgueda Micó - (foto 4)

 Compromís per Alaquàs va presentar divendres 28 d’abril la seua candidatura a les pròximes eleccions, encapçalada per Marta Murciano, en un renovat saló d'actes de l'Ateneu Cultural i Esportiu. Amb la presència de la secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó, i de l'exconseller d'Educació, Vicent Marzà, en l'acte s'ha explicat com s'ha configurat una llista partint dels militants i simpatitzants del partit i ampliant-se a persones d'experiència professional i vital diversa que representen la pluralitat del municipi.

Com a número 2 la llista compta amb la joventut de Yasmina Pérez Alalmi, que actualment és regidora de Compromís, i en el número 3 amb l'experiència de Josep Lluís Pérez Cueco, professor de matemàtiques en el Col·legi Mare de Déu de l'Olivar. En el quart lloc, Murciano incorpora les aportacions com a independent de Vicent Lladró Besó, que ja fou regidor amb Canviem Entre Tots Alaquàs i que és president d'Amiar. Lladró va impulsar una candidatura en 2015 i ara és membre de Más País. En cinqué lloc, es presenta la sociòloga Violeta Garcia Carreño.

Altres persones independents integrades en la llista són l’economista Mónica Soriano, en el número 6, l’historiador Pau Sarrió, en el número 7, i Lluís Portalés, en el número 10. Amb elles Murciano aconsegueix ampliar perspectives i experiències que completen les de la gent de Compromís per tal d’aportar a l’Ajuntament els canvis necessaris perquè estiga al servei de totes les persones.

L’acte apadrinat per Vicent Marzà i Àgueda Micó ha destacat per la seua frescura, s’ha eixit d’allò convencional amb la presentació per part de Violeta Garcia, número 5 de la llista, i Vicent Lladró (fill), el tàndem a conduït un acte divertit ple d’anècdotes i ha acabat amb una presentació “A lo Globertrotters” de tota la llista electoral que concurrirà a les properes eleccions del 28 de maig.

A la conversa s'ha destacat la importància de que Compromís estiga als diferents governs per a "canviar el model i capgirar els serveis públics. Els anys de Compromís al govern valencià s'ha aconseguit revertir els hospitals privats, triplicar el nombre de persones que reben ajudes per dependència, construïr escoles que estàven en barracons durant dècades i fer polítiques actives d'ocupació" tal com ha indicat Micó. Un dels dirigents que exemplifica la forma de governar en companyia de tots i per a tots és Vicent Marzà. "La gent de Compromís fem les coses amb cor. El Cremona no només ha marcat la lluita per l'educació pública a Alaquàs, l'ha marcat a tot el País. És exemple de defensar les mateixes oportunitats per a totes i tots, i de que es pot construïr una alternativa". Marzà, que ha estat vora huit anys al front de la conselleria d'Educació, Cultura i Esport, ha estat un incansable defensor de l'educació pública, però també ha capgirat el model cultural i esportiu.

Des de Compromís s'ha remarcat la importància de les polítiques públiques per protegir a totes les persones, però especialment a les persones que més necessitats tenen. "No podem deixar a ninguna persona enrere, per això hem baixat els impostos als que menys tenen i els hem pujat als que més tenen. I redistribuir els recursos invertint en serveis públics" s'ha destacat durant l'acte. "Necessitem que l'atenció primària siga el centre de tot i a eixe objectiu han d'anar destinats els diners públics: per cada euro que invertim en atenció primària estalviem, a més, déu en hospitalària" ha asseverat Marzà.

La vesprada l'ha tancat Marta Murciano, candidata a l'alcaldia d'Alaquàs explicant totes les raons que l'han dut a prendre la decisió de liderar la candidatura de Compromís per Alaquàs: "no puc mantindre'm en la barrera davant les injustícies socials". La candidata, amb unes grans relacions amb el teixit associatiu del municipi, ha explicat que "la diversitat ha d'estar representada en tots els espais: els espais associatius generen comunitat i relacions socials. Però necessitem també nous punts de trobada que ens permeta posar noms i cognoms al nostre veïnat, millorar la convivència i crear germanor entre nosaltres" ha conclòs Murciano. "Deixar un món molt millor del que ens hem trobat".

L’acte ha acabat amb un sopar al recent estrenat Ateneu Cultural, amb la participació de membres de diferents col·lectius de compromís de la comarca.

Pujar