elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'El cine Hercumar d'Alaquàs', nou llibre de la col·lecció Memòria Popular i Patrimoni

'El cine Hercumar d'Alaquàs', nou llibre de la col·lecció Memòria Popular i Patrimoni
  • El llibre es va presentar ahir dijous 11 d’abril al Castell d’Alaquàs

MÉS FOTOS
'El cine Hercumar d'Alaquàs', nou llibre de la col·lecció Memòria Popular i Patrimoni - (foto 2)
'El cine Hercumar d'Alaquàs', nou llibre de la col·lecció Memòria Popular i Patrimoni - (foto 3)

L’històric cine Hercumar d’Alaquàs va ser tot un referent a nivell nacional, arribant a ser un dels més grans d’Espanya. Per aquest motiu, la col·lecció Memòria Popular i Patrimoni de Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, per tal de donar a conéixer-lo i mantindre viva la seua memòria, ha publicat un nou número sota el títol “El cine Hercumar d’Alaquàs”.

L’acte de presentació va tindre lloc ahir dijous 11 d’abril al Castell d’Alaquàs. Junt al seu autor, Miguel Cubells, un dels fundadors del cine, van estar presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el director de Quaderns d’Investigació, Enric Juan Redal i la directora de les oficines de Caixa Popular d’Alaquàs i Aldaia, Pilar Molina.

El llibre s’inicia amb el capítol “El valor cultural del cine Hercumar d’Alaquàs” a través del qual es parla dels seus orígens, de les etapes per les quals va passar i de com van arribar a ser pioners respecte a les noves tecnologies que anaven incorporant als projectors de cine. A continuació es parla de la tecnologia del cine a mitjans del segle XX i es realitza un repàs per les diferents càmeres, projectors i elements que han anat sorgint. Els textos han sigut escrits per Miguel Cubells Cuñat i les fotografies cedides per Miguel Cubells Martínez.

 

Pujar