elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Castell d'Alaquàs acull l'acte de clausura i acomiadament del Consell de Xiquetes i Xiquetes 2018-2022 d'Alaquàs

El Castell d'Alaquàs acull l'acte de clausura i acomiadament del Consell de Xiquetes i Xiquetes 2018-2022 d'Alaquàs
  • El Consell de Xiquets i Xiquetes que ara s’acomiada ha participat de manera activa en la posada en marxa d’importants serveis i projectes municipals duts a terme per l’Ajuntament d’Alaquàs

MÉS FOTOS
El Castell d'Alaquàs acull l'acte de clausura i acomiadament del Consell de Xiquetes i Xiquetes 2018-2022 d'Alaquàs - (foto 2)

El Castell d’Alaquàs va acollir el passat divendres 3 de juny la clausura de l’actual Consell de Xiquetes i Xiquetes en un acte celebrat a la sala Cremona del  monument on l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora d’Educació, Marian Espert, van realitzar un acomiadament a totes les xiquets i els xiquets que han format part d’ell per tal d’agrair-los el treball realitzat en els quatre anys de durada. En l’acte van estar presents els vint-i-u xiquets i xiquetes que formen aquest part d’aquest Consell en representació dels diferents centres escolars així com també els pares i mares dels protagonistes.

En les intervencions, l’Alcalde d’Alaquàs va voler agrair la tasca desenvolupada pel grup de xiquets i xiquetes així com l’interés mostrat per cadascun d’ells en la contribució d’una ciutat millor i va destacar que les aportacions i suggeriments del Consell han servit per millorar els diferents projectes municipals i per adaptar-los a les necessitats de la seua ciutadania. Els representants van valorar aquest iniciativa de forma molt positiva i han animat a la resta d’escolars d’Alaquàs a participar per tal d’intervindre en els assumptes municipals.

En els quatre anys de funcionament d’aquest Consell, l’Ajuntament d’Alaquàs s’ha fet ressò de les preocupacions dels seus representants, materialitzant-les en l’execució de diferents projectes i en la millora de les seues actuacions, tal i com ha proposat el Consell de Xiquets i Xiquetes.

L’actual Consell ha participat activament en el treball de camp realitzat en diferents parcs, carrers, places i anàlisi de gronxadors. La seua opinió ha sigut clau també en diversos projectes urbanístics relacionats amb la millora de carrers, medi ambient i horts ubans. Han participat en actes emblemàtics i importants d’Alaquàs com l’Aniversari del Castell, el Pregó de Nadal, la Cavalcada de Reis Mags i els acolliments civils. Han format part de celebarcions com el Dia Internacional dels Drets de la Infància, la Campanya de coeducació i joc i joguet inclusiu, el Pla d’Infància, de Mobilitat, Mediambiental… A més, per primera vegada, Alaquàs compta amb dos membres en el Consell de la Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana.

El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer a Alaquàs fa 20 anys amb l’objectiu de possibilitar que les xiquetes i els xiquets pogueren participar i intervindre en els assumptes municipals aportant propostes per a la construcció i la millora de la ciutat. Des que es va crear, el Consell ha informat i assessorat l’Ajuntament d’Alaquàs sobre els problemes específics de la infància, realitzant, així, les seues propostes d’actuació i plantejant solucions als problemes que puguen donar-se, tot fomentant entre els menors els valors de democràcia, tolerància, respecte i acceptació de la diversitat cultural. Des d’aleshores s’han convocat 6 eleccioes i un total de 126 xiquetes i xiquets han format part dels diferents Consells.

Des de l’Ajuntament d’Alaquàs, conscients dels drets a la llibertat d’expressió i a la participació que s’arrepleguen en la Convenció Internacional dels Drets del Xiquets i Xiquetes de les Nacions Unides, ha volgut materialitzar aquests drets amb l’objectiu de que els infants tinguen veu pròpia en els assumptes municipals que els afecten.

Pujar