elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alumnat de l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs col·labora amb la Biblioteca Solidària Missionera d'Alaquàs

Alumnat de l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs col·labora amb la Biblioteca Solidària Missionera d'Alaquàs
  • Amb l’ajuda d’aquest centre educatiu, la Biblioteca Solidària Missionera ha arribat al milió de llibres que s’enviaran a 29 països

MÉS FOTOS
Alumnat de l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs col·labora amb la Biblioteca Solidària Missionera d'Alaquàs - (foto 2)
Alumnat de l'Institut Clara Campoamor d'Alaquàs col·labora amb la Biblioteca Solidària Missionera d'Alaquàs - (foto 3)

 

Els joves del milió. Així es recordarà el treball que ha realitzat l’alumnat de 3r PDC i 4t PR4 de l’IES Clara Campoamor d'Alaquàs que ha contribuït a que la Biblioteca Solidària Missionera d’Alaquàs haja arribat al milió de llibres que seran enviats en breu a 29 països en situació de pobresa. L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, es va desplaçar ahir fins a la Biblioteca per a conéixer el treball realitzat i felicitar l’alumnat. En la seua visita van estar presents el tutor de 3r PDC, David Navarro, la turora de PR4 Pepa López i la coordinadora de la biblioteca del centre educatiu, Santa Domínguez. Per part de la Biblioteca Solidària estava el seu president, Antonio Benlloch Poveda, el tresorer, José Calatayud Herrero i Pedro Martínez.

Aquesta activitat forma part de les diferents actuacions dins de la metodologia emprada en aquests cursos basada en l’aprenentatge per servei (ApS). En col·laboració amb la coordinadora de Xarxa Llibres, han arreplegat, durant tot el curs, els llibres que ja no s’utilitzen al centre i els han portat a la Biblioteca Solidària d’Alaquàs. 

La seua participació no només ha consistit en portar els llibres per al reciclatge, sinó també han ajudat a preparar el material perquè arribe als joves del Tercer Món. Tots els dilluns i divendres del tercer trimestre, l’alumnat ha acudit a la Biblioteca Solidària on ha distribuït els llibres per assignatures, han reciclat els llibres de valencià, han empacat caixes per matèries i nivells i han deixat a punt el material per enviar-lo a diferents països del món. 

A més, l'alumnat de 3r PDC ha inclòs cartes en els llibres de text, “perquè pensem que l’educació ha de ser un mitjà per ajudar al món, conéixer altres cultures, persones, llengües... Aquests llibres ens han servit a nosaltres i confiem que ara ajuden a aconseguir altres somnis”.

Pujar