elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alcalde d'Alaquàs: “Estos joves de tant en tant fan aquest tipus de 'quedades' però ací era la primera vegada”

Alcalde d'Alaquàs: “Estos joves de tant en tant fan aquest tipus de 'quedades' però ací era la primera vegada”
  • Tres policies van acabar ferits dissabte a la nit després que un centenar de joves encaputxats i armats sembrassin el pànic recorrent en bicicleta i des de València diversos pobles fins a arribar a Alaquàs

Videos
Una marabunta de joves amb passamuntanyes, armats i amb bici sembra el pànic i atropella un policia a Alaquàs
Una marabunta de joves amb passamuntanyes, armats i amb bici sembra el pànic i atropella un policia a Alaquàs
MÉS FOTOS
Alcalde d'Alaquàs: “Estos joves de tant en tant fan aquest tipus de 'quedades' però ací era la primera vegada” - (foto 2)
Alcalde d'Alaquàs: “Estos joves de tant en tant fan aquest tipus de 'quedades' però ací era la primera vegada” - (foto 3)

Un centenar de joves es van donar cita aquest dissabte a la vesprada a València per sembrar el pànic allà on passaren. Ataviats amb passamuntanyes perquè no se'ls identificara, armats amb pals, navalles i altres estris esmolats i desplaçant-se en bici per tenir més impacte, l'enorme grup es va dedicar a recórrer diversos pobles, entre ells Mislata i Xirivella, en contra direcció i cridant i espantant els veïns fins arribar a Alaquàs, on van intentar atropellar els agents de policia que els van dispersar, i van aconseguir ferir-ne tres.

L'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, ha volgut agrair aquest dilluns la tasca dels agents que van evitar danys més grans -no van arribar a ferir cap veí- i van aconseguir dispersar la marabunta. Pel que sembla no és la primera vegada que els joves fan aquest tipus de “quedades” però a Alaquàs no havien arribat mai.

"Dissabte a la nit entre les 21:15 i les 21:30 rebem un avís de la Policia Nacional perquè necessitaven reforços per part de la Policia Local perquè estaven sent atacats per un grup d'entre 70 i 100 joves", ha explicat primer regidor i també regidor de Seguretat.

Toni Saura ha detallat que la policia venia seguint-los des de València i que no era la primera vegada que passava una cosa semblant: “De tant en tant fan aquest tipus de quedades però no sabria dir amb quina freqüència ni a quins llocs, a Alaquàs era la primera vegada que passava”.

Com que els joves anaven encaputxats no se sap les edats exactes: “La Policia Local va detenir dos menors, un de l'any 2005 i un altre del 2007”. Tal com els ha explicat elperiodic.com, tots dos van ser lliurats als seus tutors legals i es va adonar a la Fiscalia de Menors. A més, hi va haver un tercer detingut, un jove de 21 anys que havia intentat atropellar un agent de la Policia Nacional i que ha passat a disposició judicial acusat d'un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat.

Tres policies ferits

La batalla campal es va saldar finalment amb tres policies ferits -no un com s'havia dit en un primer moment- encara que cap dels agents revestix gravetat: “Dos policies locals i un nacional van resultar ferits, tots ells estan bé i només han tingut ferides lleus gràcies al fet que van tenir agilitat i reflexos, perquè van intentar agredir-los amb contundència”, ha explicat l'alcalde d'Alaquàs, que ha volgut transmetre el suport i la solidaritat amb els agents.

Reforç de la seguretat

Els fets van obligar a reforçar el següent torn policial per si passava una cosa semblant o tornaven els joves i, a més, l'alcalde ha anunciat que les properes setmanes reforçaran la vigilància per evitar que torne a passar una cosa semblant.

Pujar