elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs posarà en marxa en abril el programa Jove Oportunitat

Alaquàs posarà en marxa en abril el programa Jove Oportunitat
  • El programa està dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys

  • Les persones interessades poden posar-se en contacte abans de l’1 d’abril amb el Centre Juvenil el Passatge al telèfon 961502343 o al correu electrònic departamentjoventut@alaquas.org

L’Ajuntament d’Alaquàs, a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha posat en marxa un any més el programa Jove Oportunitat (JOOP) dirigit a joves d’entre 16 i 21 anys. L’objectiu d’aquest programa és orientar de manera personal i professional les persones joves per tal d’ajudar-les a millorar la seua ocupabilitat a través d’un canvi d’actitud i oferir-les ferramentes per tal d’adquirir millors competències, personals, socials, acadèmiques i professionals.

Es tracta d’un programa de segona oportunitat dirigit a joves que no hagen aconseguit l’èxit acadèmic i que en aquests moments es troben en estat de desmotivació i sense saber quin camí escollir per al seu futur.

El programa, en el qual podran participar entre 12 i 15 joves, consisteix en la realització d’un curs en el qual el contingut primordial és l’orientació personal i professional des d’una visió integral de la persona per tal d’ajudar-lo a construir el seu projecte de vida. Per això s’utilitzaran tècniques de coaching actitudinal que els motive i augmente la seua autoestima i positivitat. Les tècniques podran ser individuals, grupals i en casos necessaris parental.

Les sessions començaran al mes d’abril i tindran lloc al centre juvenil el Passatge de dilluns a divendres en horari de matí i amb una durada de quatre mesos. Es realitzaran també visites a diferents empreses, cooperatives, entitats públiques amb l’objectiu de conèixer de primera ma les diferents eixides professionals. El curs finalitzarà amb una eixida de cap de setmana per a totes les persones participants i comptarà amb totes les despeses cobertes.

Les persones interessades poden posar-se en contacte abans de l’1 d’abril amb el Centre Juvenil el Passsatge al telèfon 961502343 o al correu electrònic departamentjoventut@alaquas.org.

El programa, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la lluita contra l'abandó educatiu prematur, va destinat preferentment a joves d’entre 16 i 21 anys que conclouen l'ESO, amb títol o sense, i que s'enfronten a problemes de desmotivació i, en la majoria dels casos, de baixa autoestima.

Pujar