elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs planta més de 170 arbres de diferents espècies en diferents zones del municipi

Alaquàs planta més de 170 arbres de diferents espècies en diferents zones del municipi
  • Alaquàs fa front a l’emergència climàtica i ambiental amb aquesta actuació amb l’objectiu de millorar i completar les zones verdes d'Alaquàs, generar més espais d’ombra i augmentar la biodiversitat

MÉS FOTOS
Alaquàs planta més de 170 arbres de diferents espècies en diferents zones del municipi - (foto 2)
Alaquàs planta més de 170 arbres de diferents espècies en diferents zones del municipi - (foto 3)
Alaquàs planta més de 170 arbres de diferents espècies en diferents zones del municipi - (foto 4)
Alaquàs planta més de 170 arbres de diferents espècies en diferents zones del municipi - (foto 5)

L’Ajuntament d’Alaquàs està duent a terme en aquestes últimes setmanes una nova plantació de més de 170 arbres per tot el terme municipal. L’objectiu d’aquesta actuació és continuar dotant el municipi de més espais d’ombratge, consolidar els corredors verds, minorar l’efecte illa de calor, augmentar la biodiversitat i l’absorció de CO2, disminuir l’impacte acústic i millorar la qualitat de l’aire del municipi.

L’actuació s’està desenvolupant a les alberedes Nord i Sud, al parc de la Sequieta, parc de la Senyera, plaça l’Hort de Sant Josep, carrer Rafael Alberti, carrer Costera i zona de la Puríssima, entre altres. En aquestes zones s’estan plantant arbres d’espècies diverses com garroferes, melies, llidoners, gingkos, oliveres, pins, freixe, alzines, moreres o grevíl·lees, entre altres.

Aquesta actuació està cofinançada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i suposa una inversió total de més de 72.000€. L’actuació està inclosa dins del Pla d’Impuls al Medi Ambient-Canvi Climàtic (PIMA-CC) per a l’exercici 2022-2023, i forma part del projecte subvencionat Corredors Verds Alaquàs.

Així mateix, forma part també d’aquest projecte subvencionat, l’actuació Corredor verd Albereda Sud-Parc de la Sequieta realitzada aquest estiu a través de la qual es van plantar 12 freixes al carrer Lanjarón. L'objectiu és connectar l'Albereda Sud amb el Parc de la Sequieta, que representa un dels grans pulmons del municipi. A més servirà per a connectar amb el Corredor verd que enllaça el bosc urbà amb l'entrada principal del Terç, actuació que també forma part del projecte subvencionat a càrrec de PIMA-CC.

 

Pujar