elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud

Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud
  • El Museu Comarcal de l’Horta Sud acull fins al 2 de juny les exposicions “Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, el Llibre del Poble” i  “Fotografia poètica: 20 anys obert al món”.

MÉS FOTOS
Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud - (foto 2)
Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud - (foto 3)
Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud - (foto 4)
Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud - (foto 5)
Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud - (foto 6)
Alaquàs mostra la seua història i cultura al Museu Comarcal de l’Horta Sud - (foto 7)

Alaquàs va inaugurar ahir dijous 16 de maig al Museu Comarcal de l’Horta Sud les exposicions “Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, el Llibre del Poble” i  “Fotografia poètica: 20 anys obert al món”. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del cicle #20anys20pobles posat en maxa pel Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March amb l’objectiu de mostrar el patrimoni dels municipis que formen part de la comarca.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va agrair al Museu aquesta iniciativa “per a donar a conéixer el millor que tenim a Alaquàs a la resta de municipis”. Pel que fa a l’exposició de Quaderns d’Investigació, va destacar “l’oportunitat que dóna per a contar, continuar descobrint i incorporant nova gent que vulga investigar d’on venim, cap on anem i mirar al futur”. Pel que fa a l’exposició poètica, Saura va incidir en què “en 5 anys vos heu superat i no pot haver millor combinació que la poesia i el Castell d’Alaquàs. En moments com els d’ara, si hi haguera més cultura, més poesía i més treball conjunt des de la diversitat entre pobles veïns ens aniria millor”. Per la seua banda, la Regidora de Cultura, Marta Murciano, va destacar “el treball que hi ha darrere de cada publicació històrica i la importància d’aquestes investigacions per a recordar i donar a conéixer la nostra història que, en definitiva, també és un reflex de la resta de pobles de la comarca”. Pel que fa a l’exposició poètica, la Regidora va reconéixer que: “és una sort comptar amb aquesta associació que ha nodrit Alaquàs amb la seua aportació. Que continueu inspirant noves generacions i es continue posant en valor la cultura i la història i bellesa que emana del Castell”.

L’exposició “Quaderns d’Investigació d’Alaquàs, el Llibre del Poble” parla de la història local, del treball militant i reivindicatiu realitzat al llarg dels anys, de l'aventura intel·lectual de Quaderns d'Investigació d'Alaquàs, del valor social i cultural d'aquesta obra col·lectiva, de la importància del desenvolupament d'una consciència investigadora local, de la gent d'Alaquàs al llarg del temps i de com la història del poble influeix en el present cultural. És un treball que convida a conéixer el passat a través d'aquesta obra que continua en progressió després de quaranta-tres anys de treball gràcies a l'aportació de moltes mirades de persones i institucions. En la inauguració va estar present el seu director, Enric Juan Redal, que va  destacar que Quaderns “és una obra col·laborativa que no s’entendria sense el treball de centenars de persones i l’esforç en silenci de molts investigadors”.

“Fotografia poètica: 20 anys obert al món” està formada per 20 imatges de gran format a tot color que ofereix a les i els visitants la possibilitat de gaudir de 20 poemes, creats pel col·lectiu expressament per a l'ocasió. Uns textos descriptius o relatius a cadascuna de les instantànies preses al Castell d’Alaquàs. En la inauguració van estar presents dos representants del col·lectiu, Mariano Jurado i Manolo Argudo, que es van mostrar emocionats per l’oportunitat donada per l’Ajuntament d’Alaquàs durant aquests 5 anys perquè “tenim moltes ganes que la poesía arribe a la gent i a les escoles. Estem contents de fer poeisa per al  poble i transmetre la nostra il·lusió”.

Pujar