elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs invertirà durant l'any 2022 un total de cinc milions d'euros de recursos propis, la major quantitat en 14 anys

Alaquàs invertirà durant l'any 2022 un total de cinc milions d'euros de recursos propis, la major quantitat en 14 anys
  • Aquesta inversió és fruit d'una gestió municipal rigorosa i de control de la despesa que ha aconseguit el menor nivell d'endeutament en 15 anys

Alaquàs invertirà durant l’any 2022 un total de cinc milions d’euros de recursos propis en diferents projectes municipals, la major quantitat en 14 anys. Aquesta inversió ha sigut possible gràcies a la gestió municipal que l’equip de govern ha realitzat en aquests últims anys de manera rigorosa per tal de reduir l’endeutament i que ha permés situar-se en el menor nivell des de fa 15 anys.  

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, ha destacat que “podem estar satisfets amb els resultats aconseguits durant l’any 2021 que suposen la culminació del treball de rigor, d’establir prioritats, d’eficiència i de bona gestió iniciada malgrat les dificultats que hem viscut. Tot i això, hem mantés l’ocupació pública, la prestació de serveis públics de qualitat per a la ciutadania i l’ajuda a les persones i col·lectius més vulnerables, i a més, congelant els impostos i taxes municipals”.

Les inversions previstes per l’Ajuntament d’Alaquàs es van presentar al Ple de la Corporació Municipal el passat dijous 24 de març junt a la liquidació del Pressupost del 2021 i tenen per objectiu respondre a les demandes ciutadanes i continuar dotant Alaquàs de serveis públics de qualitat.

Una de les majors inversions anirà destinada a la millora de l’accessibilitat. L’Ajuntament d’Alaquàs té previst continuar eliminant les barreres arquitectòniques de les diferents zones d’Alaquàs, ampliar la xarxa de carril bici i asfaltar 18.000 metres quadrats de vials. Totes aquestes actuacions actuacions amb una inversió conjunta de 775.000 euros.

Destaca com a una de les actuacions principals i que més repercussió tindrà entre la població la substitució de la quasi totalitat dels jocs infantils de la població, en els quals s’invertirà un total de 700.000 euros. S’invertiran també altres 700.000 euros en la millora de les diferents instal·lacions esportives, on està previst renovar la zona de gesta dels camps de futbol.

Destaca també la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic amb la substitució a tecnologia LED de les instal·lacions esportives i de l’Auditori amb un total de 300.000 euros. Es té previst també substituir els vehicles més antics de la brigada dels serveis urbans municipals per models elèctrics més sostenibles amb 230.000 euros i continuar realitzant inversions en els polígons industrials amb 200.000 euros d’aportació municipal.

L’ampliació de la infraestructura verda continuarà sent una prioritat que comptarà amb 180.000 euros que permetran la creació de nous mini jardins, la dotació de nou arbrat i un nou bosc periurbà. S’escometran també diferents inversions al Mercat Municipal, especialment l’adequació de la cafeteria amb 50.000 euros i es continuarà donant suport al comerç local, fonamental al municipi, amb 50.000 euros addicionals a la convocatòria anual de subvencions.

Pujar