elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs ja té nou Consell de Xiquets i Xiquetes

Alaquàs ja té nou Consell de Xiquets i Xiquetes
  • El Castell d’Alaquàs acull l'acte de constitució del nou Consell de Xiquets i Xiquetes format per vint-i-quatre representants de tots els col·legis

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dimecres 30 de novembre la constitució del nou Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs, l’acte en el qual van prendre possessió del seu càrrec els vint-i-quatre nous membres que representaran  l’organisme. La jornada va suposar també l’acte central de la celebració de del Dia Internacional de la Ciutat Educadora, una cita que se celebra a nivell mundial per a mostrar i fer públic el nostre compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores.

L’acte es va iniciar amb la presentació de tots els xiquets i xiquetes que formaran part del nou Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs, que van rebre de mans de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i de la Regidora d’Educació, Marian Espert, el diploma acreditatiu.

El Consell estarà format per: Marc Casas Ortiz, David Vidal Martínez Daniel Azias Patiño i Maria Fernández Sayas del col·legi Amparo Alabau; Adrián Carbonell Gómez, Hugo Rodríguez Cordero i Dalia Morón Rodríguez del col·legi Bonavista; Vera Medina Soriano, África Garde García i Sergio Peña Sáez del Ciutat de Cremona; Dario Sorlí Balado, Lucía García Alonso i Yago Expósito Alagarda del Madre Josefa Campos; Iker Sánchez Martínez, Celia García Porta, Elena Ros Serban i Rihana Labiok Muñoz del col·legi Maestro Sanchis Almiñano; Saúl Gómez González, Sergio Jimeno Pérez, Sara Martín López i Óscar Tercero Cabezas del Mare de Déu de l’Olivar I; Oliver Fernández Reyes, César Esteve Castro i Daniela Sánchez Besó del Vila d’Alaquàs. Van prendre possessió també del seu càrrec els 15 xiquets i xiquetes que estaran com a suplents.

En les intervencions, es va posar en valor el treball realitzat pel Consell que ara finalitza i es va agrair el seu esforç. El primer edil va destacar que “gràcies a vosaltres, Alaquàs és un poble millor que escolta i té en compte els xiquets i xiquetes”. Pel que fa als nous representants, Saura els va “felicitar perquè ara tindreu l’oportunitat de traslladar i fer aportacions, propostes d’actuació i plantejar suggeriments i idees al govern per tal que les portem endavant i es facen realitat i fer el poble tal i com voleu que siga”. La Regidora d’Educació, Marian Espert, va felicitar-los també de manera personal i es va mostrar “orgullosa d’Alaquàs perquè som una ciutat educadora, un poble compromés veritablement amb l’educació”. En l’acte van intervindre també Ruth Marín, Daniela Cuesta, Carolina Matoses i Joan Navarro, representants del Consell anterior que van volen agrair l’oportunitat que han tingut durant aquests anys.

Per a finalitzar l’acte es va donar lectura a la carta de Ciutats Educadores en commemoració d’aquest dia,  un document a través del qual Alaquàs vol mostrar i fer públic el seu compromís en la promoció i protecció dels drets de la infància a través de l'òrgan de participació infantil que és el Consell de Xiquets i Xiquetes. En la lectura van participar l’Alcalde d’Alaquàs, la Regidora d’Educació, la Jutgessa de Pau, Pilar Latorre i els xiquets i xiquetes de l’edició 2018, Álvaro Caballero, Maxi Rebert i Martín Escribano.

La sisena edició del Consell continuarà informant i assessorant l’Ajuntament d’Alaquàs de les inquietuds i necessitats de la infància a través de propostes d’actuació i el plantejament de suggeriments i idees que permeten participar i intervenir als nous representants en els assumptes municipals. El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer en 2002 amb l’objectiu de dotar els i les més joves del municipi d’un marc per a expressar les seues preocupacions a través de valoracions i propostes per ajudar en la millora d’Alaquàs.

Pujar