elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Alaquàs celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
Alaquàs celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI
  • Una concentració, la plasmació de la cançó ‘Un mundo de colores’ a l’Albereda Sud i l’exposició ‘Cicatrius’ centren la programació organitzada per l’Ajuntament

MÉS FOTOS
Alaquàs celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI - (foto 2)

Alaquàs es va sumar ahir 28 de juny a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb l’objectiu de visibilitzar i reivindicar el respecte a la diversitat sexual. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Alaquàs va organitzar diferents activitats per a tots els públics.

L’activitat central va tindre lloc a les 19 hores de la vesprada a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs amb motiu de la concentració en la qual es va donar lectura a la Moció conjunta aprobada per unanimitat dels grups municipals el passat 30 de juny de 2022 amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. L’Acalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora Elena Álamo, van ser els encarregats de llegir aquest manifest a través del qual l’Ajuntament d’Alaquàs declara “el nostre compromís en la defensa nítida del dret a la plena igualtat, a la dignitat i al lliure desenvolupament de la personalitat, de la identitat i de la orientació sexual” i mostrar “el nostre compromís de continuar en la promoció d’actituds i polítiques que afavorisquen la conscienciació social per a un efectiu canvi de mentalitat que erradique les actituds LGTBIfòbiques i el rebuig a aquestes”.

Altra de les activitats previstes ha sigut la impressió en un mural de l’Albereda Sud, just enfront del col·legi públic Bonavista, de tota la lletra de la cançó "Un mundo de colores" creada per un grup de joves del municipi dins de la programació de l'Ajuntament d'Alaquàs. Es tracta d’una cançó que naix a partir d’un taller i en ella es parla de la diversitat, de la llibertat de ser, d'estimar i de viure sense complexes ni pors. Una cançó que denuncia les mirades de les persones que mostren incomprensió i impulsa la força per buscar el teu lloc i acompanyar-te de la gent que et fa sentir-te bé i t'ajuda a mostrar-te com eres, a allunyar-te de l'obscuritat del malestar, a expressar-te i viure en un món de colors, a brillar i ser lliure. Algunes parts de la lletra es poden contemplar també a l’entrada del parc de la Sequieta.

La programació es va iniciar el divendres 16 de juny amb la inauguració de l’exposició ‘Cicatrius’ de l’artista Rafa Santacreu. La mostra es pot visitar al Castell d’Alaquàs fins al 15 de juliol.

Pujar