elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs celebra el concert de música festera i lliura els premis del XVIé Concurs Caporal d'Esquadra

Alaquàs celebra el concert de música festera i lliura els premis del XVIé Concurs Caporal d'Esquadra
  MÉS FOTOS
  Alaquàs celebra el concert de música festera i lliura els premis del XVIé Concurs Caporal d'Esquadra - (foto 2)
  Alaquàs celebra el concert de música festera i lliura els premis del XVIé Concurs Caporal d'Esquadra - (foto 3)
  Alaquàs celebra el concert de música festera i lliura els premis del XVIé Concurs Caporal d'Esquadra - (foto 4)

  L’acte està organitzat per l’Associació de Moros i Cristians Perolers amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs. El concert va ser protagonitzat per la Banda Simfònica de la Unió Musical d’Alaquàs 

  L’Auditori Nou d’Alaquàs va acollir el passat divendres 22 de setembre el Concert de Música Festera i Lliurament de Premis de la XVI edició del Concurs Caporal d’Esquadra que organitza cada any l’Associació de Moros i Cristians Perolers amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs. En l’acte van estar presents l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura, el president de la Unió Musical d’Alaquàs, Toni Monzó i la presidenta de l’entitat, Pilar Carcelén.

  L’acte es va iniciar amb el concert a càrrec de la Banda Simfònica de la Unió Musical d’Alaquàs que van interpreptar les obres Éxodo (marxa mora), Santos, Poetas y Guerros (marxa cristiana), Aligeabà-Spyros (marxa mora), Hugo Conqueridor (marxa cristiana) i el Moro del Sinc (marxa mora) en la primer part i Caballeros de Navarra (marxa cristiana), Als Berebers (marxa mora), La Rosa i el Drac (marxa cristiaa), Als Moros Vells (marxa mora) i Judith (marxa cristiana). Es va projectar també un treball audiovisual de la Capitania Mora 2023, Filà Califes.

  Abans de lliurar els premis, es van realitzar dos reconeixements especials. El primer va ser per a José Navarro Sahuquillo, president de l’Associació de Moros i Cristians Perolers d’Alaquàs, que “durant 12 anys va dedicar el seu temps a treballar amb il·lusió per la festa dels Moros i Cristians”. El reconeixement va ser lliurat per Ruth Moratalla i Laura Lluch. 

  A continuació va realitzar un reconeixement a Rafael Prósper, actual membre de l’equip de treball de l’entitat, que va dedicar unes paraules a títol póstum a Raul Penella en record a la seua entrega i treball.

  A continuació va arribar el torn de les recompenses als caps d’esquadra infantils d’Alaquàs a càrrec de Juan Carlos Molla. Els reconeixements per al bàndol moro van ser per a Claudia Moratalla, de Filà La Lluna, Lucas Durán de la Filà Alcassabars i Adrián López Escuderos d’Amiries. Del bàndol cristià es va reconèixer Valeria Villa Aldana i Joan Villa Aldana de Valkiria. De la comprarsa Els Arquers van destacar Laia Martínez Ibáñez i Jaume Martínez Ibáñez, de la Filà Corsaris, Leyre Andrés Castillo i de Jaume I, Alejandra Martínez i Oliver Martínez.

  A continuació es van lliurar els premis a  a les persones guanyadores del bàndol moro. En la modalitat de dones, el primer premi va ser per a Rosa Maria Ten Guerola, de Filà La Haima; el segon per a Mª José Gaona García de Filà La LLuna i el tercer per a Ana Mª Campos Alós de Comparsa Els Ollers. En la modalitat d’homes, el primer va ser per a Enric Pons, Comparsa La Haima, el segon per a José Banacloy Carcelén de Filà Habibis i el tercer per a Josep Francesc Pons de Filà Sarrains.

  Pel que fa al bàndol cristià femení, el primer va ser per a Pamel Márquez Is de Filà Valkiria, el segon per a Valle Mislata de Filà Creuats i el tercer per a Milagros Vidal Martí de Filà Alfàbega. En la modalitat d’homes, el primer va ser per a Juan Romero de Filà Creuats, el segon per a Patxi Pastor Venegas, de Filà Els Cordovesos i el tercer per a Francesc García March de Filà Regne de Lusitania.

  En el Concurs Millor Filà 2023, pel que fa al bàndol moro va guanyar Filà Habibis amb el cap d’esquadra José Banacloy Carcelén i en el bàndol cristià, Filà La Rialla amb la cap d’esquadra Mireia Ruiz Engra.

  Pujar