elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alaquàs adquireix el Forn de la Senyoria (s.XIV) per a rehabilitar-lo i albergar un centre interpretatiu-museístic i un espai polivalent

Alaquàs adquireix el Forn de la Senyoria (s.XIV) per a rehabilitar-lo i albergar un centre interpretatiu-museístic i un espai polivalent
  • Es tracta de l’immoble més antic que perviu al municipi i està ubicat al voltant del Castell, al carrer Rector Forriol

MÉS FOTOS
Alaquàs adquireix el Forn de la Senyoria (s.XIV) per a rehabilitar-lo i albergar un centre interpretatiu-museístic i un espai polivalent - (foto 2)

L’adquisició del Forn de la Senyoria (s.XIV) per part de l’Ajuntament d’Alaquàs ja és una realitat. El també conegut com a «Forn de la nostra senyora de l’Olivar » està ubicat al voltant del Castell, concretament en el carrer Rector Forriol, en connexió amb la plaça el Santíssim.

Després d’haver sigut aprovada la seua compra en sessió plenària per un import total de 260.852,88 euros, el compromís del consistori ha estat en recuperar este immoble abandonat i en mal estat per a rehabilitar-lo i convertir-lo en un espai interpretatiu del centre històric i museu, a més de construir una segona planta per a crear un espai modern i polivalent, l’ús del qual encara està per definir.

Gràcies a les referències documentades sobre el Forn de la Senyoria, sabem que aquest espai va passar per diversos arrendataris i propietaris. En l’actualitat es trobava en desús després que la família Forriol, l’última propietària, tancara el negoci.

L’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura que va ser precisament qui va avançar l’inici de les negociacions per a l’adquisició de l’immoble, concretament durant la celebració d'una de les cites del 20 Aniversari de la recuperació del Castell d’Alaquàs, s’ha mostrat satisfet per poder "continuar recuperant i ampliant el patrimoni històric municipal i donar resposta, alhora, a una important reivindicació dels últims any d’intel.lectuals, professionals i el propi consistori per a recuperar i posar en valor aquest immoble".

Pujar