25 de febrero de 2021 25/2/21

Rafelbunyol aprova el seu protocol de la mesa tècnica local de coordinació contra la violència de gènere

Rafelbunyol aprova el seu protocol de la mesa tècnica local de coordinació contra la violència de gènere - (foto 1)

  Hui ha tingut lloc la reunió de la Comissió Local de Coordinació contra la Violència de Gènere de Rafelbunyol, convocada per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament.

  Una reunió telemàtica, donada la situació sanitària actual, en la qual s'ha fet balanç de les activitats executades durant l'últim any en matèria de Violència de Gènere per part de les institucions i departaments que en formen part.

  El punt més important de l'ordre del dia ha sigut l'aprovació del Protocol de la Mesa Tècnica Local de Coordinació contra la Violència de Gènere, amb vigència d'1 any, que es desenvoluparà sobre la base de dues línies d'actuació: la coordinació en el seguiment per a l'atenció i intervenció dels casos de violència de gènere i masclista detectats en el municipi i la sensibilització per a la prevenció.

  "L'aprovació d'aquest protocol és fonamental per a la correcta detecció de casos i la coordinació de les àrees i agents implicats en la intervenció, seguiment i acompanyament, actuació i avaluació, a més de la sensibilització a la ciutadania per a la prevenció. El més important ha sigut la participació de totes les tècniques dels departaments i la seua implicació. La lluita contra la violència masclista exigeix una intervenció transversal." afirma Alicia Piquer, regidora d'Igualtat.

  Aquest Protocol pretén ser l'impuls en la coordinació institucional necessària per a afavorir totes les línies estratègiques en el suport, acompanyament i recuperació de les vides en l'àmbit biopsicosocial de les víctimes i inclou la creació d'una Mesa Tècnica Local d'Actuació contra la Violència de Gènere i Masclista.

  Aquesta Mesa estarà formada pel personal tècnic de la regidoria d'Igualtat, el departament de Serveis Socials, l'agent d'Igualtat i la promotora d'Igualtat de l'Ajuntament, la divisió de Viogen de la Policia Local, l'agent d'Igualtat de la Mancomunitat, una assessora jurídica i representants de l'Oficina Atenció a la Víctima de la partida judicial.

  Subir