elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UPCCA llança un projecte perquè la gent gran s’implique en la prevenció d’addiccions

La UPCCA llança un projecte perquè la gent gran s’implique en la prevenció d’addiccions
  • Aquesta iniciativa busca aprofitar el vincle especial que es dóna entre el jovent i els seus iaios i iaies

  • La campanya “I tu com ho b(veus), iai@?” es presenta al marc del Dia Mundial Sense Alcohol

La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), està llançant la campanya “I tu com ho b(veus), iai@?”, una iniciativa al marc del Dia Mundial Sense Alcohol i que té com a objectiu que la gent gran es convertisca  en “agents preventius”.

Des de la UPCCA expliquen que en els darrers anys les iaies i iaios han anat adquirint un paper molt important en la criança de les nétes i néts. El treball dels progenitors i la falta de conciliació laboral són alguns dels motius que han fet que s’estiga assolint una relació entre avis i néts que va més enllà de l’afecte, i que a més, els situa com a referents importantíssims en la vida de les xiquetes, xiquets i adolescents. És per això que aquest projecte busca aprofitar aquest vincle especial perquè la gent gran prenga un paper actiu en la prevenció del consum de substàncies addictives entre el jovent.

D’aquesta manera, la idea és dotar als iaios i iaies de recursos i indicacions per acompanyar a les nétes i néts en el pas de la infància a l’adolescència, etapa en la qual un alt percentatge s’inicia en el consum d’algunes substàncies.

“Ens pareix molt interessant la claredat en què representen els nostres majors el consum tradicional d’alcohol, l’associat al menjar i a les begudes fermentades, enfront del consum actual associat a la festa, les begudes destil·lades i combinats o les fartades de consum” expliquen des de la UPCCA, qui remarquen que “el missatge que poden transmetre la gent gran en aquest sentit potser molt més clar que el que ve des d’altres entorns”.

El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar, declara que “les addiccions i tots els problemes que d’elles deriven ens afecten al conjunt de la societat, per això és molt important implicar a tots els col·lectius i grups d’edat. Els joves tenen molt en compte la relació amb els seus avis i per això cal aprofitar aquest vincle per a conscienciar al voltant d’un consum responsable d’alcohol”.

Per la seua banda, la consellera de l’Àrea de Benestar Social, Mª Amparo Canals, destaca  la importància del treball intergeneracional que proposa aquest projecte. “Des de Serveis Socials ja es treballa aquest vincle especial que existeix entre avis i néts en altres àmbits, per això és molt interessant aprofitar-ho també dins de la prevenció” conclou Canals.

“I tu com ho b(veus), iai@’” és un projecte que es troba en procés inicial i que s’està oferint a diversos centres i associacions de gent gran, jubilats i pensionistes.

Pujar