elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets

Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 2)
  Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 3)
  Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 4)
  Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 5)
  Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 6)
  Benilloba acomiada els seus dies grans amb el Correfoc i el Dia dels Xiquets - (foto 7)

  La Colla de Dimonis de Benilloba, acompanyada de la música de les dolçaines i els tabals de la Colla Mal Passet de Cocentaina, va posar punt i final a les festes de Benilloba amb el tradicional Correfoc que passades les 12 de la nit va recórrer el carrer Major, des de la Plaça de l’Església, fins a l’Escoles Velles, omplint de foc i música el centre de Benilloba.

  El descens del campanar de l’Església per part dels dimonis, tot un clàssic de la Colla de Dimonis de Benilloba i el pregó «demoníac» van encendre la metxa d’un correfoc que es va prolongar més de mitja hora seguit per un nombrós públic al llarg del seu recorregut.

  Les normes de seguretat publicades per l’Ajuntament tant per veïns i comerciants, com per als participants, van ajudar a que el correfoc es desenvolupés sense cap incidència i fos una autèntica festa.

  Dia dels xiquets

  El darrer dia de festa a Benilloba estava dedicat als més menuts, amb la tradicional Festa de l’Aigua que es va celebrar a al piscina municipal al llarg del matí amb diferents atraccions aquàtiques que van fer les delícies de xiquets i no tant xiquets.

  De vesprada la plaça de l’Omet va acollir una representació de teatre infantil que va comptar amb una gran afluència de públic i finalment, abans del correfoc, el tradicional sopar de germanor va servir per acomiadar els quatre dies festius a Benilloba que van començar amb el Pregó i l’entrada de bandes, va seguir a mb les Dianes i l’Entrada, per finalitzar amb les Ambaixades i el darrer dia dedicat als xiquets i el correfoc.

  Subir