3 de marzo de 2021 3/3/21

Ontinyent se situa al capdavant de la província de València en reciclatge per habitant

Ontinyent se situa al capdavant de la província de València en reciclatge per habitant - (foto 1)

  Ontinyent s'ha situat al capdavant de la província de València en reciclatge per habitant. Les últimes dades replegades per Ecoembes i Ecovidrio (entitats sense ànim de lucre que gestionen el reciclatge d'envasos, cartró i vidre a Espanya) mostren que d'entre totes les localitats majors de 30.000 habitants a la Comunitat Valenciana, la capital de La Vall d'Albaida només es superada per tres ciutats alacantines: Dénia, Benidorm i Santa Pola.

  En dades de 2016, Ontinyent recicla 52,2 kg/hab/any de residus recollits selectivament i un 17% del total de residus urbans produïts, per damunt de les últimes dades del INE sobre la mitjana estatal (49 kg/hab/any i un 13% del total) i autonòmica (35,9 kg/hab/any i un 10,8%). A més, respecte a 2015 s'ha augmentat el percentatge d'arreplegada selectiva d'envasos (+26%), cartró (+31'6%) i vidre (+18'5%).

  El regidor coordinador de l'àrea de Territori, Jaime Peris, i la regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, han coincidit en valorar molt positivament estes dades i agrair "la creixent conscienciació ciutadana i la bona acollida a les campanyes de foment de reciclatge que venim impulsant des de l'Ajuntament". Peris posava de relleu que "la gran implicació dels nostres veïns i veïnes i el bon treball que s'està fent des de la regidoria de Sostenibilitat i el departament de Medi Ambient per maximitzar està sensibilitat ciutadana que ens està convertint en un referent i un exemple en materia de reciclatge", destacava.

  Patricia Folgueras recordava els bons resultats de campanyes com "Pobles Envidriables", "Tenim raons de pes per reciclar", o les campanyes extraordinàries de reciclatge de vidre. També feia referència com a dada significativa que en l'últim any s'han afegit 35 nous comerços al servei de recollida gratuït de cartó porta a porta, destacant que "per primera volta hem superat els 200 comerços adherits (un total de 233), i des de l'Ajuntament anem a procedir a ampliar el servei per poder atendre totes les demandes", avançava. Folgueras recordava que a més a més la ciutat no perd tampoc ocasió de sumar-se a altres iniciatives, com la campanya "Recicla els teus aparells" de la Generalitat.

  La regidora incidia en què "el reciclatge és molt necessari per al nostre planeta perquè redueix el dany al medi ambient, ens permet estalviar costos i recursos i també l'ús de l'energia. El granet de sorra que posem en cada ciutat és molt important, i anem a seguir treballant perquè el granet d'Ontinyent continue creixent amb l'ajuda de tots i totes", concloïa.

  Subir