3 de marzo de 2021 3/3/21

Obrin un fòrum Jove d'elaboració de l'Estratègia Valenciana de Joventut

Obrin un fòrum Jove d'elaboració de l'Estratègia Valenciana de Joventut - (foto 1)

  El secretari general de l'IVAJ, Jesús Marti, i el president del Consell de la Joventut de la Comunitat, Natxo Mollà, han presentat la campanya participativa que consta, per una banda, dels Espais Opina Jove que seran dinamitzacions al carrer per a arreplegar l'opinió i les propostes de la gent jove. Per altra banda, els debats estructurats seran uns espais per a opinar i reflexionar amb agents implicats a l'àmbit de joventut. Tots dos, tindran lloc tant a València, com a Castelló i a Alacant. La iniciativa està finançada per Erasmus+Joventut com impuls a la participació dels joves.

  El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i l'Institut Valencià de la Joventut volen treballar conjuntament en el procés participatiu de l'elaboració de l'Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ), la qual marcarà les línies d'actuació de la Generalitat en aquest àmbit, és a dir, serà el document que arreplegue les mesures concretes a realitzar per l'administració per a millorar la situació dels joves.

  "Volem desenvolupar un procés que servisca per a conèixer les necessitats de la gent jove davant de la confecció de les polítiques integrals de joventut i dinamitzar els Fòrum Jove participatius", ha indicat Jesús Martí.

  La campanya engloba una activitat de consulta a la població jove sobre les seues problemàtiques i sobre el que li demanen al govern que consistirà en una dinamització al carrer de les propostes que es poden fer al voltant del debat de l'Estratègia Valenciana de Joventut.

  Els espais Opina Jove s''instal·laran a VALÈNCIA: el 10 de febrer, de 17:30 a 20:30 hores al Pati Estació del Nord C/Xàtiva, 24 ; a CASTELLÓ, el 17 de febrer de 17:30 a 20:30 hores hores a la Plaça Major i a ALACANT, el 24 de febrer, de 17:30 a 20:30 en la Plaça Muntanyeta

  Per altra banda, les Trobades de Regidories de Joventut 2017 i Diàleg Estructurat sobre l'EVJ seran un espai on opinar i reflexionar sobre la Estratègia Valenciana de Joventut amb els agents implicats a l'àmbit de joventut: Administracions Públiques, Professionals de Joventut, Consells Locals de Joventut i Associacions de Joventut, així com joves no associades. Al mateix temps, l'IVAJ vol aprofitar aquesta trobada de regidories de joventut per a avaluar les actuacions desenvolupades i presentar les seues línies de treball en 2017.

  Les trobades de Regidories de València es celebraran l'11 de febrer, a ADEIT Fundació Universitat (Plaça Virgen de la Paz), 3; a Castelló, el 18 de febrer, a la Unitat Territorial de l'IVAJ (C/ dels Orfebres Santalinea, 2) i a Alacant, el 25 de febrer, a l'Alberg Juvenil la Florida de l'IVAJ, (Av. Orihuela, 59).

  Subir