elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Programació 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Programació 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere
    MÉS FOTOS
    Programació 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere - (foto 2)
    Programació 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere - (foto 3)

    La Vicealcaldessa i regidora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha presentat aquest matí un altre dels actes programats al voltant de la commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere: Les III Jornades de Coeducació i Prevenció de la Violència de Gènere, organitzades pel CEFIRE (Centre de Formació de Professorat) i amb la col·laboració de l'Ajuntament.
    "La desigualtat entre dones i homes és la principal causa de la violència de gènere en qualsevol de les seues formes (psicològica, sexual, física ...) Ja ho hem dit moltíssimes vegades i no ens cansarem de repetir-ho, i, en este sentit, l'educació juga un paper fonamental en la construcció d'una ciutadania igualitària".

    L'objectiu de les jornades és la formació del professorat, la informació l'alumnat i la posada en marxa d'un protocol de violència de gènere en cada centre des dels de Primària i infantil, fins als de secundària, que suposaria iniciar el procés de la superació de societats sexistes.

    "L'escola no és un espai neutral. En ella s'hi transmeten valors, coneixements, actituds, models i estereotips mitjançant un procés d'ensenyament-aprenentatge formal i informal. En aquest escenari es poden arribar a reproduir actituds i conductes que, de manera encoberta, afavoreixen un tracte desigual entre xics i xiques per motius de gènere, i en eixe sentit estes Jornades ajudaran a obtindre ferramentes al professorat per evitar-ho...", ha destacat Milvaques.

    Programa III Jornades de Coeducació i Prevenció de la Violència de Gènere

    Les jornades s'inicien demà dimecres, 16 de novembre, a les 17.45 h, amb la presentació de les jornades a càrrec d'Antonio Pérez, director del CEFIRE de Xàtiva, la Vicealcaldessa i regidora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, l'Alcaldessa de Gandia, Diana Morant i la Presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca.
    A les 18 hores, hi haurà una ponència sota el títol: Tractament de la igualtat de gènere a l'aula i al centre educatiu, a càrrec d'Amparo Tomé, Sociòloga d'Educació de la Facultat de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora i assessora en temes de gènere. Presenta: Antonio Pérez, Director del CEFIRE de Xàtiva.
    Dijous, de 17'30 a 18.30 h, Ponència: Projecte Plurals. A càrrec de Vicente Sánchez, professor del CEIP Mestre Ricardo Leal de Monover. Presenta: Antonio Hernández, assessor àmbit humanístic del CEFIRE de Xàtiva.

    De 18.30 h a 19.15 h – Ponència: "Promoció per a la igualtat de gènere, una nova proposta educativa". A càrrec de Maria Dolores López i Ángel Heras, professors del Cicle Formatiu de Grau Superior en Promoció d'Igualtat de Gènere de l'IES Victoria Kent d'Elx. Presenta: Margarita Casanoves, assessora d'Educació Inclusiva del CEFIRE de Xàtiva.
    De 19.15 – 20 h – Ponència: "Laboramorio". A càrrec de Juan Lillo Simón, llicenciat en sociologia, autor del llibre "Laboramorio. Prevenció de la Violència de gènere en l'adolescència". Presenta: Margarita Casanoves, assessora d'Educació Inclusiva del CEFIRE de Xàtiva.

    20 hores. Cloenda de les jornades a càrrec del director del CEFIRE de Xàtiva i la Vicealcaldessa.
    Les persones no docents que vullguen assistir-hi es poden inscriure al Centre d'Igualtat i Dona de l'Ajuntament de Gandia (962959528 / igualtatidona@gmail.com). Els docents al CEFIRE de Xàtiva (https: //cefire.edu.gva.es)

    D'altra banda, dins els actes organitzats per commemorar el 25 de Novembre, l'àrea d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives ha organitzat:

    Dimarts 22 de novembre, a les 20 h, Teatre: "...com quedem?", al Teatre Serrano.

    Divendres 25,  9.30 h – IES Tirant lo Blanc:
    Tirant@net, lectura dels microrelats guanyadors de l'actual edició del concurs, dirigit a estudiants de secundària i batxillerat sobre la violència de gènere. Coordinen: Mercé Morell Gregori, professora, i Joan Marí, professor, ambdós pertanyents a l'Associació Tirantianes.

    13.00 h – Plaça Major: Lectura del Manifest contra la Violència de Gènere.

     

    Pujar