1 de marzo de 2021 1/3/21

Gandia, al punt de mira de les xarxes socials amb el Comunica2

Gandia, al punt de mira de les xarxes socials amb el Comunica2 - (foto 1)

  El VII Congrés Comunica2 tindrà lloc els pròxims dies 16 i 17 de febrer al Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), una cita que comptarà amb diferents experts en xarxes socials, els quals reflexionaran sobre com ha d’evolucionar el món 2.0. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el director del Campus, Jesus Alba; la codirectora del Comunica, Rebeca Díez; i el coordinador, Alberto Sancho; han presentat este matí la programació del congrés acadèmic més important que se celebra a la comarca de la Safor i que a més és un dels més prestigiosos en matèria de xarxes d’Espanya. El Congrés està organitzat pel Campus de la UPV amb la col.laboració de l’Ajuntament de Gandia.

  L’alcaldessa ha indicat que este congrés converteix la ciutat en “el punt de mira” de les xarxes socials de tot el país i ha recordat que, per una banda, ha sigut trending topic nacional diverses vegades i, per altra, que té molt d’impacte mediàtic, també a Amèrica del Sud.

  La codirectora Rebeca Díez va donar algunes pinzellades del Congrés. “Es mostraran les tendències d’allò que es parla en el món de les xarxes socials”. El Congrés obrirà amb una taula redona sobre Noves Narratives i tancarà amb una reflexió sobre la censura a les xarxes. Hi haurà ponents importants com César Peña, Miquel del Pozo, Pilar Delgado, Álex Herrero, Daniel Pajuelo o Toño Fraguas. A més a més, repetiran experts com Xosé Castro i la monja tuitera Xiskya Valladares.

  Esta iniciativa, segons Morant, “porta, fins a la nostra ciutat, especialistes i professionals de les noves fórmules de comunicació”. Estos dos dies, ha afegit, vindrà gent de diferents punts del país, per aprendre qüestions relacionades amb les xarxes. I també aprofitaran per a conéixer millor la ciutat durant el temps lliure que els deixe el congrés. Però no sols això: una vegada més,  centenars de persones podran seguir les conferències per streaming (transmissió en directe), “la qual cosa significa que el nom de Gandia podrà arribar a qualsevol part del món”.

  “Es parlarà de Gandia a les xarxes socials. I això sempre és positiu, perquè situa la nostra ciutat com a referent de la innovació i del progrés, i com a productora de coneixement científic i pràctic”, ha comentat l’alcaldessa. Morant ha anunciat que, una vegada més, assistirà a la jornada inaugural d’aquesta nova edició del Comunica2, que tindrà lloc el pròxim 16 de febrer.

  Per a la màxima autoritat municipal, este projecte enriqueix l'oferta formativa i cultural de Gandia. “Un any més, hem arribat a un acord per tal que l'Ajuntament done suport a aquesta iniciativa, mitjançant el conveni anual que signem amb la Universitat Politècnica. I ho fem perquè estem convençuts que aquest és el camí que ha de seguir la ciutat, per assolir eixa imatge de ciutat universitària, culta, educada i educadora que tots volem”.

  En este punt, va recordar que, precisament, el govern està apostant pel turisme de congressos per desestacionalitzar la platja. “Estem desenvolupant el projecte de la Gandia Convention Bureau, que suposa que la ciutat estiga inclosa en un circuit de destinacions turístiques de reunions i de congressos”.

  “Sempre ho dic: enfront d’altres dirigents polítics que manifestaven que allò important era que parlaren de Gandia, encara que fóra malament, jo sempre apostaré pel lema “‘Menys Shore i més Comunica2””. Morant ha recordat el tuit de la presentadora de Los 40 Principales i “gran ambaixadora gandiana”, Cristina Boscá, que ara fa 4 anys tuitejava:

  “Cuento q estudié en #Gandia: oigo risas y #GandiaShore... Menos mal q el TT (trendig topic) de hoy #Comunica2 deja claro el talento y la calidad de la #EPSG”

  Doncs bé, Cristina Boscá, que va estudiar Comunicació  Audiovisual al Campus, serà una de les ponents d’enguany en el Congrés. El divendres 17, estarà ací per a parlar de “La Màgia de la ràdio a les xarxes”.

  Per últim, Morant va donar les gràcies al Campus de Gandia, al seu nou director Jesús Alba, i a la gent que treballa en l'organització d'aquest congrés “que tant ens enorgulleix”.

  Per la seua banda, Jesús Alba també va agrair la “confiança i el suport incondicional” de l’Ajuntament de Gandia i va destacar el treball conjunt i la sintonia entre ambdues institucions, no sols en el Comunica, sinó també en altres iniciatives. Rebeca Díez va valorar el suport de la Fundéu BBVA i d’empreses locals com Delikia, Betelgeux i Ambra, entre d’altres, “per apostar per la nostra ciutat”. El coordinador Alberto Sancho, per últim, va animar la gent a apuntar-se al Comunica perquè coneguen el “bon ambient” del congrés.

  Subir