elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego”

Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego”
  • El prestigiós dissenyador, Premi Nacional de Moda 2019, parlarà sobre la seua obra demà divendres, a les 19.30 h, al saló d’actes de la Biblioteca Central

MÉS FOTOS
Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego” - (foto 2)
Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego” - (foto 3)
Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego” - (foto 4)
Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego” - (foto 5)
Adolfo Domínguez presenta a Gandia el seu llibre “Juan Griego” - (foto 6)

El regidor responsable de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, l’IMAB, José Manuel Prieto, acompanyat del coordinador de Biblioteques Gandia, Toni Ordiñana, han comparegut aquest matí juntament el prestigiós dissenyador i empresari de Moda, Adolfo Domínguez, per tal d’anunciar que el saló d’actes de la Biblioteca Central acollirà demà divendres 17 de gener, a les 19.30 h, la presentació del seu llibre: Juan Griego.

“Per a nosaltres és un orgull que la xarxa de Biblioteques de Gandia, de les més importants de l’Estat pel que fa número de biblioteques per habitant i socis (més de 45.000), amb un índex de lectura i préstec superior a altres ciutats molt més grans, aculla a personatges il·lustres com Adolfo Domínguez, Premi Nacional de Moda 2019”, ha assegurat Prieto.    

L’acte s’emmarca dins la voluntat de dinamisme pel que fa a activitats de la xarxa de Biblioteques de Gandia, “en la qual treballem per a promocionar joves autors, consagrats i personalitats com Adolfo Domínguez”, ha destacat Ordiñana.

Per la seua banda, Adolfo Domínguez, ha mostrat l’orgull de participar en una activitat bibliotecària, ja que és un fervent defensor de les biblioteques públiques, per la seua addicció des de menut a la lectura, i perquè “la biblioteca universalitza, sense distingir l’estatus social, el coneixement, a cost zero per a la ciutadania. A Gandia s’hi ha invertit molt, però no sempre és així a tot l’Estat. La persona que llig és empàtica, és capaç de posar-se en les ments dels altres. La vertadera literatura ens fa entendre i ser més crítics. No llegir, en canvi, genera una societat fanàtica, que pot ser dirigida per qualsevol llunàtic”.    

Juan Griego

Domínguez ha definit  Juan Griego, la seua “primera i última novel·la”, segons ha assegurat, com una obra molt particular, ambiciosa, que entreté, però que aspira a ser una “novel·la d’idees, perquè la vaig escriure per a entendre el Món on havia nascut; i vull que el lector també reflexione i l’entenga”. Una aventura èpica escrita en clau "minimalista", ambientada en el Buenos Aires de finals dels anys 70. El protagonista és el Tinent de l’Armada Argentina, Juan Griego, qui es veu obligat a interrogar i torturar en el soterrani de l'Escola de Mecànica de Buenos Aires. Arrossegat per forces fosques del poder, emprèn un viatge a través dels viaranys del moment històric que li ha tocat viure. Una obra d'intrigues polítiques, romanços, acció, suspens, crim, física quàntica i ‘narcos’ colombians. Relata el periple d'una vida, la de Juan Griego a través de l'Amèrica Llatina dels huitanta, la de brutals dictadures... Un viatge cap a l'essència de la identitat humana.

“La vaig escriure fa molts anys, per a entendre perquè va decaure una ciutat que a principis de la dècada dels 50 tenia la renda per càpita més alta del Món. 30 anys més tard, se situava la 150 mundial. Què hi va passar a Buenos Aires?. Vaig escriure per a entendre-ho i donar respostes. La trama és el pretext. Reflexiona sobre la política, l’economia, però també sobre d’on venim i cap on anem, a través de la física, que té respostes per a tot”.

La novel·la té molts personatges i està pràcticament escrita a base de diàlegs i vers lliure, treballada amb frases curtes i l’absència pràcticament d’adjectius i de metàfores.

Pujar