28 de enero de 2021 28/1/21

L'IES José María Parra participa en el Festival Alqueri-ARTE 2019 amb un mural participatiu

L'IES José María Parra participa en el Festival Alqueri-ARTE 2019 amb un mural participatiu - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L'IES José María Parra participa en el Festival Alqueri-ARTE 2019 amb un mural participatiu - (foto 2)

  Ahir es finalitzava l’ultim dels murals de l’actual edició d’Alqueri-ARTE. Un nodrit grup d'artistes, alumnes de l'IES José María Parra han participat activament en l'execució d’esta obra situada al carrer Pare Pompili, junt a l'església Sagrada Família, i que des de hui poden gaudir els veïns i veïnes de l’Alquerieta i de tot el municipi.

  El mural s'integra dins d’este festival d’art urbà que pretén acostar les obres artístiques al barri i implicar la comunitat en la revitalització de l'entorn i el gaudi de l'espai públic.

  Des de fa unes setmanes es va plantejar en classe d’educació plàstica la idea de realitzar un mural participatiu i comunitari en el propi barri. L’alumnat es van il·lusionar amb la iniciativa i ràpidament es van posar a imaginar dissenys i  propostes per al qual consideraven ja el seu propi mural.  D’entre totes van triar una molt significativa que feia referència a la utilització de les noves tecnologies i la necessitat de cuidar les relacions personals i la cura de l'entorn.  Baix el lema “Desconnecta't de les xarxes i connecta amb la vida i el barri”, aquesta activitat ha servit per a plasmar totes estes idees en una autèntica obra d'art que està suscitant un gran  interés i que vincula l'espai de formació i coneixement amb l'entorn més pròxim.

  Per a la realització de l’activitat ha sigut fonamental la participació activa de l'IES José María Parra, especialment dels professors d'arts plàstiques Carles Hernández i Gal·la Cervantes, que fan seues les paraules del gran mestre Paulo Freire que considera que s'aprén millor des de la pràctica i des del contacte amb la realitat que ens envolta.

  Divendres que ve 14 de juny, a partir de les 19.00 h es realitzarà una festa d’inauguració en la que es recorrerà les obres realitzades enguany que, juntament amb la primera edició del festival sumen ja un total de deu murals en el barri l’Alquerieta.

  Este projecte ha estat coordinat per la fundació Cepaim i el Centre de Participació Ciutadana, adscrit a l'Àrea de Serveis Socials i Innovació Social de l'Ajuntament d'Alzira. El finançament procedeix del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons d'Asil, Migració i Integració de la Unió Europea

  Subir