27 de febrero de 2021 27/2/21

L’Ajuntament d’Alzira plantarà 260 arbres a l’avinguda de la Ribera

  Després de la valoració de diferents alternatives, l'Ajuntament d'Alzira i el servici territorial d'Obres Públiques de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, han arribat a un acord respecte al projecte d'implantació d'arbratge a l'avinguda de la Ribera que unix Alzira amb Carcaixent, també coneguda com a “Ruta del Colesterol”.

  Es tracta d'una actuació que s'enclava dins de la politíca d'augment de la presència d'arbres al municipi, vertebrada a través del Pla d'Arbratge d'Alzira, i dins del concepte global de canvi de model de ciutat.

  Respecte a l'actuació del tram concret de l'avinguda de la Ribera, es tracta d'una demanda àmpliament sol·licitada pels nombrosos usuaris d'esta ruta atractiva tant d’àmbit paisatgístic com saludable, i en la qual no es va incloure inicialment la presència d'exemplars arboris que aportaren la necessària ombra a este espai.

  El projecte, denominat “Projecte de millora ambiental i social de l'avinguda de la Ribera”, s'ha redactat seguint els condicionants establits pels tècnics de la Conselleria, i preveu la plantació de 260 arbres al llarg del traçat d'esta ruta. Una vegada emesa l'autorització, es contractarà i executarà.

  Els arbres al carrer resulten molt beneficiosos per a millorar el clima urbà; sols amb la seua ombra i humitat poden reduir fins a 5 ºC la temperatura mitjana del carrer i a més milloren la salut ambiental, la convivència als espais públics i l’estètica dels municipis.

  Subir