elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5.000 persones al Recinte Firal d’Alzira per a celebrar el 9 d’Octubre

5.000 persones al Recinte Firal d’Alzira per a celebrar el 9 d’Octubre
    MÉS FOTOS
    5.000 persones al Recinte Firal d’Alzira per a celebrar el 9 d’Octubre - (foto 2)
    5.000 persones al Recinte Firal d’Alzira per a celebrar el 9 d’Octubre - (foto 3)

    Vora 5.000 persones van omplir de festa el Recinte Firal d’Alzira la nit del passat dimartsen una celebració que va finalitzar sense contratemps destacables. A les 20.30 de la vesprada s’obrien les portes d’un recinte que va anar omplint-se a poc a poc, per a tancar a la matinada amb una de les actuacions més esperades i divertides.

    El concert s’encetava amb l’actuació dels riberencs Nius de Nit, actuació plena de festa i corejada pels seus seguidors. “Esperem tornar-nos a vore ben prompte i tant de bo no siga l’última vegada que participem en esta gran festa per a celebrar el dia gran dels valencians i les valencianes”, assegurava el grup a les seues xarxes.

    El segon dels grups va ser El Diluvi, seguit de Xavi Sarrià, de l’antic Obrint Pas, Oques Grasses i com a tancament i per quint any consecutiu, els locals La Fúmiga, que han agraït poder celebrar el 9 d’Octubre tocant a casa i amb 5.000 persones al voltant.

    Alfred Aranda, regidor de Cultura, recorda que ha estat un concert que va nàixer fa cinc anys i podem dir que ja està consolidat gràcies al treball del Departament de Cultura, al qualagraïx la seua implicació. A més, Aranda ha descrit: “És una sensació agradable sentir que fem una contribució per a normalitzar la nostra llengua, la nostra música i per a crear un punt de trobada, no només per als alzirenys sinó també per a la resta de veïns i veïnes de la comarca”.

    El Recinte Firal comptava, a més, amb un Punt Violeta contra les agressions i comportaments sexistes, atés per quatre voluntàries, i dirigit per la tècnica d’igualtat municipal.Més de cent persones es van inscriure per a poder rebre informació sobre les activitats de la Regidoria i moltes d’elles es van interessar pel funcionamentdel Punt per tal de poder encetar esta iniciativa als seus pobles. “El Punt Violeta és ja un programa consolidat a tots els esdeveniments de la ciutat i cada vegada trobem més gent conscienciada per a fer front als comportaments sexistes”, assegura la regidora d’Igualtat, Marina Mir.

    A més, els assistents van poder fer la seua aportació solidària al photocall de promoció del valencià a benefici de Fundació La Vicuña, que porten a terme un programa mèdic al Sàhara. Per cada foto, es feia un donatiu d’un euro a esta fundació, que va rebre 318 euros en esta jornada.

    L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha manifestat el seu interés per posar en valor la celebració de la nostra festa, fent-la extensiva a tota la setmana, com en anys anteriors, amb activitats culturals i festives que han comptat amb una bona acollida i assistència del públic.

    El colofó d’esta programació arribava ahir, dia 9,quan se celebrava el tradicional acte institucional amb la col·locació de la corona de llorer a l’escultura del viàtic de Jaume I de la plaça de la Constitució i l’actuació de la ballarina Maria Belda. L’acte va començar amb la processó cívica que eixia des de la Casa del Rei i on van participar els diferents grups polítics, les falleres majors d’Alzira i representants de diferents associacions de la ciutat.

    Pujar