elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Valenciaport exposa a Madrid el paper dels ports en la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats

Valenciaport exposa a Madrid el paper dels ports en la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats
    MÉS FOTOS
    Valenciaport exposa a Madrid el paper dels ports en la millora de la qualitat de l'aire de les ciutats - (foto 2)

    L'Autoritat Portuària de València (APV), ha participat aquesta setmana en les jornades celebrades a Madrid amb motiu del VI Congrés de GASNAM: Associació Ibèrica del Gas Natural per a la Mobilitat. El Congrés, celebrat a Madrid els dies 11 i 12 d'abril, ha reunit a més de 800 professionals del sector del transport i l'energia, empreses, i representants de les administracions públiques. Al llarg de les jornades, s'han realitzat presentacions i taules redones relacionades amb el present i el futur del gas natural com a solució sostenible i econòmica per al transport terrestre i marítim.

    Amb el lema "Gas Natural: ecologia intel·ligent per a la mobilitat", La APV ha estat representada per Raúl Cascajo, cap de Polítiques Ambientals, qui ha participat en la Taula Redona "ecologia intel·ligent per a la qualitat de l'aire en les ciutats". Durant la seua intervenció -en la qual ha estat acompanyat per representants de l'Ajuntament de Madrid, l'Empresa Municipal de Transports de Palma de Mallorca i l'Associació MedCruise- Raúl Cascajo ha tractat la participació dels ports en les iniciatives de millora de la qualitat de l'aire de les ciutats. En aquest sentit, el cap de Polítiques Ambientals de la APV ha fet un recorregut per les iniciatives i projectes executats o liderats per la APV i que tenen per objectiu la millora de l'eficiència energètica, la progressiva incorporació de combustibles nets en les activitats portuàries, la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, l'elaboració de l'inventari d'emissions del port de València així com el corresponent càlcul de la petjada de carboni de APV-Port de València.

    La APV, que s'ha erigit com a referent europeu en gestió ambiental en l'àmbit portuari, participa de manera activa en iniciatives que promouen la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de les emissions procedents del recinte portuari com són: el càlcul de la petjada de carboni de la APV-Port de València, l'obtenció de la certificació ISO 50.001 sobre eficiència energètica o la participació activa en el "Pla per a la millora de la qualitat de l'aire de l'aglomeració És1016: L'Horta (València I Entorn Metropolità)". Així mateix, participa en projectes que promouen la utilització del Gas Natural Liquat en el transport marítim com són CORE LNG AS HIVE,

    GAINN4SHIP INNOVATION y GAINN4MOS entre unes altres. En aquest sentit, l'ús del Gas Natural Liquat com a combustible en el transport marítim és una de les alternatives dels armadors per a complir les normes internacionals sobre emissions, en particular en les zones de control d'emissions (ECAS) del Nord d'Europa, EUA i el Carib. A partir de l'1 de gener de 2020, serà una de les opcions per a complir el límit global de 0,5% de contingut en sofre en els combustibles marins, imposat per la OMI.

    Pujar