elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La ruta Dones de Ciència permet recórrer els murals de científiques de manera sostenible

La ruta Dones de Ciència permet recórrer els murals de científiques de manera sostenible
  • La línia 99 de l'EMT recorre els murals de Jane Goodall, Nuria Oliver, Vandana Shiva, Ada Lovelace, María Blasco, Sofia Kovalevskaya i Josefina Castellví

MÉS FOTOS
La ruta Dones de Ciència permet recórrer els murals de científiques de manera sostenible - (foto 2)

El projecte Dones de Ciència, que desenvolupa el centre d'innovació Las Naves i la Universitat Politècnica de València amb el suport de la FECYT-Ministeri de Ciencia i Innovació, acaba de presentar la Ruta Dones de Ciència, en col·laboració amb l'EMT. Amb ella s'anima a la ciutadania a recórrer tots els murals de científiques amb una mobilitat sostenible. Les tres entitats promouen d'aquesta manera una ciutat més sostenible i compartida, que són dos objectius fonamentals dins de l'estratègia d'innovació Missions València 2030.

A la informació de les científiques de cadascun dels murals que apareixen en la web donesdeciencia.upv.es, se suma ara el llistat dels autobusos que poden acostar-te a aquests. La línia 99 de l'EMT, per exemple, recorre els murals de les científiques Jane Goodall, Nuria Oliver, Vandana Shiva, Ada Lovelace, María Blasco, Sofia Kovalevskaya i Josefina Castellví.

Dones de Ciència, un projecte premiat

Actualment són ja 24 els murals que han cobrat vida en aquest projecte que està donant forma a una ruta única al nostre país que permet descobrir –o redescobrir- a dones que van trencar barreres, referents en els seus respectius camps d'investigació.

El projecte Dones de Ciència respon a un doble objectiu. D'una banda, visibilitzar i rendir tribut a científiques de referència a nivell nacional i internacional, conjugant en cada mural ciència, gènere, art i noves tecnologies. Per un altre, denunciar les conseqüències de la desigualtat de gènere, tant en la construcció de vocacions científiques i investigadores, com en el desenvolupament de les carreres professionals de les dones en aquestes àrees, les seues condicions laborals, l'accés a àmbits d'investigació i els sostres de cristall als quals encara hui es veuen sotmeses.

Amb aquest projecte, els murs dels carrers de València s'han convertit en museus a l'aire lliure en els quals la ciutadania pot descobrir –o redescobrir- a algunes de les científiques més destacades de la història i la seua lluita per la igualtat de gènere en aquest àmbit.

Aquesta iniciativa va ser triada com a millor projecte de divulgació científica de l'any 2019 per la Xarxa Nacional d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i), que s'engloba dins de la FECYT-Ministeri de Ciència i Innovació.

Pujar